Auke De Buysser spurtte sneller dan Jesse Vandenbulcke.© Geert De Rycke

Wielrennen Vrouwen: Ladies Cycling Trophy in Puivelde

17-jarige Auke De Buysser voert alweer straf sprintnummer op en wint in Puivelde eerste koers bij de elite: “Ik blijf mezelf verbazen”

Sint-Niklaas / Aalter -

Auke De Buysser zorgde voor een nieuwe stuntzege. Nadat ze eerder dit seizoen als eerstejaarsjuniore in Beernem een wedstrijd bij de U23 won, liet ze in Puivelde vrijdagavond een nog straffere stunt optekenen. Dit keer won het 17-jarige toptalent uit Knesselare de sprint van een elfkoppige groep bij de elite.

Geert Stevens

Ze wordt bij insiders niet voor niets de nieuwe Lotte Kopecky genoemd. Een twintigtal rensters van UCI-ploegen zakte af naar het Waasland, waar een peloton van 126 rensters op gang werd gevlagd. De beslissing viel in de vijfde van veertien af te leggen ronden, toen een elftal met Jesse Vandenbulcke, Gloria Van Mechelen, Julie Stockman, Tessa Vermeersch, Auke De Buysser, Marieke Meert, de Spaanse Margarita Lopez, de Zuid-Afrikaanse S’Annara Grove, De Estse Sandra Kristel Soonik, de Mexicaanse Jessica Escapite Bonill en de Australische Gina Ricardo vaart maakte. Elf rensters van evenveel verschillende ploegen, waarbij de verstandhouding snel op punt stond. Al snel keek het peloton tegen een verloren zaak aan. In de kopgroep bleef alles samen tot aan de meet.

“Het was een moeilijke sprint, want ik wist eigenlijk niet wie ik in de gaten diende te houden. In het elitepeloton ken ik nog niet iedereen”, zei Auke De Buysser, die de kleuren verdedigt van de juniorenploeg van AG Insurance-Soudal. “Bij het aanzetten van de sprint kwam ik plots in het wiel van Jesse Vandenbulcke te zitten. Dat bleek uiteindelijk een goede keuze. Ik kon haar wiel houden en er langs rechts nog uitkomen. Ik blijf mezelf verbazen. Ik had in eerste instantie niet verwacht om mee te zijn met de beslissende vlucht. Het ging er voorin echt wel snel aan toe, maar ik kwam nooit in de problemen. En ik kon het ook nog eens afmaken in de sprint. Ik had echt niet verwacht dat dit me zou lukken. Ik twijfelde trouwens om hier te starten, want begin deze week speelde een buikgriep me nog parten.”

Ronde van Vlaanderen

Auke De Buysser zet haar zinnen nu op de Ronde van Vlaanderen bij de jeugd, die volgende week in en rond Oudenaarde wordt verreden. Het kan een drie op een rij worden voor het 17-jarige sprintwonder. “Ik won al tweemaal bij de nieuwelingen, nu mik ik ook bij de junioren op de zege. Ik verwacht wel dat de tegenstand feller zal zijn. Zo evident is winnen niet altijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER