De streetartkaart is inmiddels al aan haar vijfde editie toe.© yjs

Vernieuwde streetartkaart loodst Sint-Niklazenaren langs 42 kunstwerken: “Voor het eerst is de kaart uitgewerkt in zakformaat”

Sint-Niklaas -

De vernieuwde streetartkaart langs de tientallen streetartwerken in Sint-Niklaas is klaar. Voor het eerst is de kaart vol met muurschilderingen en graffitiwerken uitgewerkt in zakformaat. “De kaart ging al meer dan meer 10.000 keer over de toonbank.”

Yannick Joos

Inmiddels is de kaart al aan haar vijfde oplage toe en zijn er op steeds meer plekken in het straatbeeld streetartwerken te ontdekken. Een heruitgave met een update van alle nieuwe werken drong zich dan ook op. “De teller van het aantal werken staat in deze gids op 42, dat zijn er zes maar dan in de laatste editie”, vertelt schepen voor Stadspromotie en Toerisme Ine Somers (Liberaal Sint-Niklaas).

Te voet of met de fiets

“De nieuwe kaart vormt de perfecte gids langs alle recente en kwalitatieve werken die je te voet, met de fiets of met de step kan aandoen. Aan de kunstwerken is een QR-code gelinkt, waarmee geïnteresseerden zich door achtergrondfilmpjes verder kunnen verdiepen in het verhaal achter het werk en de kunstenaar. De kaart is bijzonder populair en ging al meer dan 10.000 keer over de toonbank. Voor het eerst is de kaart gedrukt in een handig zakformaat.” (Lees verder onder de foto)

De nieuwe streetartkaart is voor het eerst uitgewerkt in een handig zakformaat.© yjs

Voor de realisatie van de kaart werkt de stad ook nauw samen met enkele private partners zoals afvalintercommunale MIWA. “Dit voorjaar krijgt het stadscentrum voor het eerst drie gekleurde glascontainers die eveneens al aangeduid zijn op de kaart”, vertellen Maxime Vanderhaeghen en Klara Van der Gucht van MIWA. “Het eerste werk zal tijdens de Buitenspeeldag op 17 april aangebracht worden op de glasbollen aan het Westerplein.”

Gerardabrug

Ook in 2024 zijn er al concrete plannen om het aantal werken in Sint-Niklaas nog verder uit te breiden. “Onder meer aan de Gerardabrug, de nieuwe fietsbrug over Vijfstraten, komt er een nieuwe mural aan in het bijpassend fietsthema”, besluit het stadsbestuur.

De nieuwe streetartkaart is gratis te verkrijgen in het toeristisch infokantoor in het stadhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER