De Wever ‘erg onder de indruk’ van solidariteit buurtbewoners

© Jan Van der Perre

‘Ik ben erg onder de indruk van de spontane reacties van talrijke omwonenden, onder wie vele studenten, die op de sociale media meteen steun en onderdak aanboden.’ Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) na de explosie aan de Paardenmarkt.

Wle

‘Die solidariteit laat zien hoe hecht onze stad is in tijden van nood. Dat verdient ons respect’, zegt De Wever in een reactie aan het persagentschap Belga. De Wever bracht gisteravond nog een bezoek aan de plaats van de explosie. Hij sprak er met de hulpdiensten.

Op Twitter spreekt De Wever zijn steun voor de slachtoffers uit. ‘Vanavond werd onze stad getroffen door een verschrikkelijke ontploffing’, tweette hij. ‘Dank aan hulpverleners die nu met opvang en redding bezig zijn. Onderzoek moet uitwijzen wat de omstandigheden waren. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie. Antwerpen zal jullie steunen.’

Nadat bekend geraakt was dat er twee dodelijke slachtoffers vielen, sprak de burgemeester ook zijn medeleven voor de nabestaanden uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.