© REUTERS

CEO van Adidas: “Nike betaalt onverklaarbaar bedrag aan Duitse voetbalbond voor truitjesdeal”

De som die het Amerikaanse sportmerk Nike zou betalen aan de Duitse voetbalbond voor het contract van de nationale ploeg, is voor Adidas-CEO Bjørn Gulden “onverklaarbaar”. Dat zegt hij in reactie op mediaberichten dat Nike jaarlijks 100 miljoen euro zou betalen aan de Deutscher Fußball-Bund.

mtm
Bron: BELGA

De Mannschaft speelt al decennialang in een uitrusting van Adidas. Maar daar komt in de toekomst een einde aan. Vorige maand raakte bekend dat Nike het contract afsnoepte en dat het bedrijf vanaf 2027 de nationale ploegen zal uitrusten. Maar de kwestie ligt gevoelig bij de Oosterburen, ook bij toppolitici.

De krant Handelsblatt schreef vorige maand al dat Nike ongeveer 100 miljoen euro per jaar zal betalen, of het dubbele dan wat Adidas momenteel betaalt aan de voetbalbond. In een interview met het Franse persbureau AFP zegt Adidas-CEO Bjørn Gulden dat de som die circuleert in de media “onverklaarbaar” is.

Hij voegt eraan toe dat Adidas een “geschikt bod” zou uitbrengen om het contract met de Franse voetbalbond in de wacht te slepen. Nike heeft dat contract tot in 2026, maar Adidas zou het graag afsnoepen. Adidas zegt wel dat het niet meer dan een bepaald bedrag zal bieden dat het bedrijf voor ogen heeft. De Franse voetbalbond zal binnenkort de aanbesteden uitschrijven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer