Bayern moet opnieuw op zoek naar een alternatief: Julian Nagelsmann blijft ook na het EK bondscoach van Duitsland

© EPA-EFE

Julian Nagelsmann blijft ook na het EK bondscoach van de Duitse voetballers. De 36-jarige voormalige trainer van Bayern München verlengde zijn contract met de Duitse bond tot 2026 en leidt Duitsland dus ook in de kwalificatie richting het WK, dat over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico plaatsvindt.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Nagelsmann werd ruim een jaar geleden ontslagen bij Bayern München en begon in september als bondscoach als opvolger van Hansi Flick. Bayern München zou Nagelsmann na dit seizoen willen terughalen, maar dat plan gaat na de contractverlenging met de DFB niet door.

Eerder probeerde de Rekordmeister net als Liverpool Xabi Alonso los te weken bij Bayer Leverkusen. Alonso doorbrak met Leverkusen vorig weekend de elf jaar durende hegemonie van Bayern in de Bundesliga, maar ook de Spaanse schoenmaker blijft bij zijn leest. Bayern zal dus opnieuw naar een alternatief moeten zoeken voor Nagelsmann om Thomas Tuchel te vervangen.

Duitsland is op het EK in eigen land, dat over een kleine twee maanden begint, ingedeeld in een groep met Schotland, Hongarije en Zwitserland.

© AFP

© EPA-EFE

© AP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen