Archief.© BELGA

Nog geen olympisch ticket voor Rani Rosius en co na foute stokwissel tijdens 4x100

Op de World Relays op de Bahama’s proberen de Belgische aflossingsploegen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. Bij de 4x400 meter lukte dat voor de mannen en de gemengde aflossing. De andere ploegen, de Falcons (4x100 mannen), Rockets (4x100 vrouwen) en Cheetahs (4x400 vrouwen) krijgen nog een allerlaatste kans zondagnacht.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De Belgian Tornados traden aan in de tweede van vier reeksen. Daarin liepen Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Alexander Doom 3:00.09, goed voor de eerste plaats in hun reeks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top twee van iedere reeks plaatste zich voor de finale en verzekerde zich daarbij meteen van deelname aan de Spelen in Parijs. De rest van de landen loopt herkansingen, waarin ook nog eens zes olympische tickets te verdelen zijn. Zowel de finale als de herkansingen staan zondag (lokale tijd, nacht van zondag op maandag in België) op de agenda.

Christian Iguacel maakte plaats voor Robin Vanderbemden op de Bahama’s© PA

Het Belgische record staat sinds de Olympische Spelen van 2021 in Tokio op 2:57.88. Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kévin Borlée zetten toen die toptijd neer.

Ook gemengde aflossing 4x400 meter plaatst zich voor Olympische Spelen

Ook de Belgische aflossingsploeg op de gemengde 4x400 meter plaatste zich voor de finale en het bijbehorende ticket voor de Spelen. België trad aan in de derde van vier reeksen. Daarin liepen Jonathan Sacoor, Imke Vervaet, Christian Iguacel en Camille Laus 3:13.18, goed voor de tweede plaats in hun reeks, achter Ierland.

Het Belgische record staat sinds de Olympische Spelen van 2021 in Tokio op 3:11.51. Dylan Borlée, Imke Vervaet, Camille Laus en Kevin Borlée zetten toen die toptijd neer.

Belgian Rockets naar herkansingen

De Belgische aflossingsploeg op de 4x100 meter bij de vrouwen kon zich niet plaatsen voor de finale en het bijbehorende ticket voor de Spelen. De Belgian Rockets traden aan in de derde van vier reeksen. Daarin liepen Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Delphine Nkansa 43.96, goed voor de zesde plaats in hun reeks, maar een foute stokwissel zorgde nadien nog voor een diskwalificatie.

© BELGA

Het Belgische record staat sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking op 42.54. Olivia Borleé, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert zetten toen die toptijd neer, die hen na diskwalificatie van winnaar Rusland vele jaren later alsnog de gouden medaille opleverde.

Belgian Falcons naar herkansingen

Net als de Rockets konden de Belgian Falcons (4x100 bij de mannen) zich ook niet kwalificeren voor de finale en de Spelen. De Falcons traden aan in de derde van vier reeksen. Daarin leken Kobe Vleminckx, Ward Merckx, Antoine Snyders en Valentijn Hoornaert met 39.82 naar een zevende plaats in hun reeks te lopen, maar even later werden ze gediskwalificeerd vanwege een foute stokwissel.

Robin Vanderbemden en Simon Verherstraeten werden op de Bahama’s vervangen door Antoine Snyders en Valentijn Hoornaert© BELGA

Het Belgische record staat sinds vorige week en een meeting op Curaçao op 38.68. Antoine Snyders, Ward Merckx, Simon Verherstraeten en Kobe Vleminckx zetten toen die toptijd neer.

Belgian Cheetahs grijpen net naast finaleplaats

Zonder speerpunt Cynthia Bolingo, die met een achillespeesblessure kampt, kon de Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de vrouwen zich niet plaatsen voor de finale en de Spelen.

De Belgian Cheetahs traden aan in de vierde van vier reeksen. Daarin liepen Naomi Van Den Broeck, Hanne Claes, Liefde Schoemaker en Helena Ponette 3:27.19, goed voor de derde plaats in hun reeks.

Naomi Van Den Broeck en Liefde Schoemaeker vervingen Imke Vervaet en Camille Laus op de Bahama’s© BELGA

Het Belgische record staat sinds het EK van 2022 in München op 3:22.12. Cynthia Bolingo, Hanne Claes, Helena Ponette en Camille Laus zetten toen die toptijd neer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer