Direct naar artikelinhoud
NieuwsChampions League

Real Madrid houdt titelverdediger Manchester City na penalty’s uit halve finales

Vinicius Junior en Jude Bellingham van Real Madrid kunnen vieren, de kwalificatie voor de halve finales is binnen.Beeld REUTERS

Real Madrid heeft zich woensdagavond ten koste van titelverdediger Manchester City na strafschoppen (3-4) als laatste team geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Na 120 minuten stond het 1-1. De heenwedstrijd in Madrid had een spektakelrijke 3-3-draw opgeleverd.

De Koninklijke klom al na twaalf minuten op voorsprong: Vinicius Junior bediende Rodrygo, die Ederson in twee tijden wist te verschalken. Het ontbrak de Cityzens aan geluk toen Erling Haaland zo’n handvol minuten later op de deklat kopte. Halverwege de eerste helft kon Kevin De Bruyne aanleggen van aan de rand van de zestien, maar Andriy Lunin pareerde zijn schot.

Ook in de tweede helft ging de gastheer naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Lunin moest zijn kunnen etaleren op een trap van Jack Grealish en Nacho belette na een misverstand met zijn doelman dat de aanstormende Haaland tot scoren kon komen. Pep Guardiola gooide Jérémy Doku twintig minuten voor tijd in de strijd. Bij het ingaan van het slotkwartier hing De Bruyne de bordjes in evenwicht met een knal in het dak van het doel. De draaischijf had enkele minuten later zelfs de 2-1 aan de voet, maar jaste het leer onbesuisd over.

In de verlengingen vielen geen goals meer. Real-verdediger Antonio Rüdiger liet in de 105de minuut een wenkende kans onbenut. Mateo Kovacic kwam De Bruyne in de 112de minuut aflossen. In de penaltyreeks miste Luka Modric de eerste Madrileense elfmeter, Bernardo Silva en Kovacic verkwanselden de tweede en derde poging van City.

De opponent in de halve eindstrijd wordt Bayern München. De Duitsers klopten in hun terugwedstrijd Arsenal met 1-0, nadat de heenmatch vorige week op een 2-2-gelijkspel was geëindigd.

Aan de andere kant van de tabel nemen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund het tegen elkaar op. Zij rekenden dinsdagavond af met FC Barcelona en Atletico Madrid.