Hans Van Alphen sprint 60m... tegen een hond. Bekijk hier de video

Zeventien maanden na het einde van zijn carrière zit het leven van Hans van Alphen vol variatie. De succesvolle tienkamper liep vorig jaar nog de marathon van New York en hij nam ook deel aan het VTM-programma Boxing Stars. Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging: om meer beweging op het werk te promoten liep hij op vrijdag 20 april een wedstrijd tegen kantoorhond Mats.

malbrechts

Na zijn carrière als topatleet is Alkenaar Hans van Alphen niet bij de pakken blijven zitten. Hij zet zich momenteel keihard in om bewegen op het werk te promoten. Het idee van de loopwedstrijd tussen hem en een hond ontstond toen het Hasseltse reclamebureau Expliciet aan de nieuwe website van Hans van Alphen werkte. De ex-topsporter Hans daagde de sportiefste medewerker van het reclamebureau uit voor een 60 meter sprint.

De mensen van Expliciet kozen daarop unaniem voor kantoorhond Mats. Deze Toller loopt al 5 jaar als trouwe viervoeter rond op het bedrijf en de medewerkers zagen in hem de beste kans om de eer van het bureau te verdedigen. "Mats loopt ongeveer 35 kilometer per uur. Dergelijke snelheden haalt niemand anders op het bedrijf, dus alle hoop is op hem gevestigd." lacht Jan Martens van Expliciet.

Voorbereiden

"Toen het bureau met het voorstel kwam om tegen hun hond te lopen, moest ik toch even lachen zegt Hans van Alphen. "Dat heb je met die communicatiejongens, die vinden geen idee te zot." Maar Hans nam de uitdaging met alle plezier aan. "Ik liep destijds de 100 meter in minder dan 11 seconden, dus kan je zelf berekenen hoeveel kilometer per uur dat is. Ik heb me dus wel degelijk een beetje voorbereid" verklapt Hans. "De laatste grote sportprestatie die ik deed was een marathon en daarbij gebruik je je spieren op een andere manier dan tijdens een sprint van 60 meter. Ik wou echt geen blessure riskeren."

Deze 5 hondenrassen daagt Hans beter niet uit voor een loopwedstrijd:

Zelfs de snelste man ter wereld zou het niet halen van bovenstaande viervoeters. Usain Bolt, nog steeds de snelste sprinter ter wereld en wereldrecordhouder op de 100m haalt een topsnelheid van 44 km/u.