© Kristof Van Rompaey

Nieuwe seniorenraad dient beleidsnota in bij gemeente

De vernieuwde Heistse seniorenraad bezorgde een beleidsnota aan het gemeentebestuur en het gemeentelijk managementteam. Daarin schetsen de senioren hun verwachtingen over allerlei beleidsdomeinen.

kvro

Sinds enkele weken heeft de Heistse seniorenraad een nieuw bestuur. In de raad zitten afgevaardigden van de traditionele seniorenverenigingen en van de woon-, zorg- en lokale dienstencentra, samen met elf onafhankelijke leden. Het dagelijks bestuur is in handen van voorzitter Roger Oeyen, ondervoorzitter Tilly Van Hemelen, secretaris Annie Verhaegen, schatbewaarder Eric Van Bogaert en zes anderen.

“Onze beleidsnota, die door een speciale werkgroep binnen de raad werd opgesteld, bevat onder meer de vraag naar participatie en de verwachtingen van de senioren op vlak van wonen”, legt Oeyen uit. “Ook de inrichting van het openbaar domein, veiligheid, gemeentelijke dienstverlening, sociaal- en welzijnsbeleid en vrije tijd en vorming komen erin aan bod.”

Omdat er vooral rond mobiliteit veel vragen zijn, ontstond daar in de schoot van de seniorenraad een specifieke werkgroep voor. Die gaat informatie vergaren over het huidige mobiliteitsbeleid. “Wie doet wat in onze gemeente? Wat zijn de plannen van de vervoersregioraad? Wat is de visie van onze eigen beleidsmensen?” Allemaal dingen die de seniorenraad wil weten. “De werkgroep kan eventueel zelfs een meldpunt zijn voor hinderlijke of gevaarlijke situaties die onze senioren in hun dagelijkse verplaatsingen storen.”

De raad start alvast met een opfrissingscursus verkeer voor senioren. De samenkomsten vinden plaats op 9, 16 en 23 mei om 13.30u in de Sporthal. “Heel wat senioren zagen de laatste jaren aanpassingen in het verkeersreglement verschijnen. Ze hebben hun autosleutels afgegeven, maar blijven als fietser of voetganger deelnemen aan het verkeer.”

De drie sessies duren telkens ongeveer twee uur. Deelnemen kost 5 euro voor het pakket. Op voorhand inschrijven en betalen is verplicht. nma@heist-op-den-berg.be, roger.oeyen@skynet.be, 015/22.86.58, 0473/47.16.57