Basketbal BNXT League - Elite Silver: Kortrijk Spurs - Yoast 105 - 65

Tweede century in één week, verbluffende Spurs winnen met 105-65: “Dit Kortrijk zagen we te weinig”

© VDB

Kortrijk -

Kortrijk Spurs wilde in de laatste wedstrijd van zijn eerste seizoen in de BNXT-league toch nog eens schitteren. De promovendus had het woensdag tegen Bergen nog maar eens niet kunnen waarmaken en keek toen zelfs tegen een century aan. De Kortrijkzanen waren vastbesloten om in schoonheid te eindigen. De Spurs wilden de zesde plaats in de Elite Silver vasthouden. Leeuwarden moest daarvoor verliezen, maar eerst en vooral moesten ze zelf winnen.

Marnix Verstichel

In de heenmatch eind maart had Kortrijk met 73-70 van Yoast verloren. Ze waren duidelijk gebrand op een revanche. Heel snel bouwde Spurs een mooie voorsprong uit. Na vijf minuten stond het al 21-6. De thuisploeg milderde het helse tempo wat, Yoast kon op kousenvoeten beetje bij beetje aansluiten, waardoor het eerste quarter werd afgesloten met 28-20. Jayden Gardner stond toen al in de dubbele cijfers (22 over heel de match). Bij momenten bracht Spurs spectaculair basketbal. Ze duwden het gaspedaal opnieuw wat dieper en er werd gedraaid bij 55-37.

© VDB

Bij de Gelderlandse ploeg uit Bemmel kon enkel Ike Nweke gelijke tred houden. Bij de thuisploeg mochten Jules Isebaert en Kobe Grymonprez ook weer wat minuten maken. Al startte coach Jeff Nolmans de tweede helft met zijn gekende basis. Enkele dunks van De’Vondre Perry vermaakten het talrijk opgekomen publiek. Het dikwijls gevreesde derde quarter leek mee te vallen. 65-45 aan minuut 25. De Nederlanders probeerden met enkele bommen van voornamelijk kapitein Roel Van Overbeek, maar de Spurs bleven hun voorsprong behouden. De laatste periode werd aangevat met 74-52 op het bord.

Eén plus één niet altijd twee

Dat laatste quarter bracht niet echt veel verrassingen meer. Yoast probeerde nog wel, maar Kortrijk domineerde op alle fronten en won verdiend met liefst 105-65. Afscheidnemend coach Jeff Nolmans genoot zichtbaar van zijn laatste match. “Dit was het beste bewijs dat er veel talent in dit Kortrijk zit. Jammer genoeg is één plus één niet altijd twee in het basket, maar kom, om het seizoen te eindigen kan dit tellen. De jonge spelers konden zich nog eens tonen, er was veel publiek. Dit Kortrijk zagen we te weinig, en het moest ook gekund hebben tegen betere ploegen. Maar het is een heel mooie afsluiter.”

© VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus