Red Bull bevestigt contacten met Ferrari-coureur: “Ja we praten met Sainz, maar hij heeft een pittig aanbod van Audi”

© AFP

Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigt dat de F1-renstal gesprekken voert met Carlos Sainz, na dit seizoen einde contract bij Ferrari, maar voegt eraan toe dat Sainz eigenlijk meer kan verdienen bij Audi. Vraag is of Marko met die onthulling niet vooral Checo Pérez in de pas wil laten lopen.

Michael Van Damme

Carlos Sainz is bij Ferrari bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1 en heeft nog steeds geen contract voor 2025, wanneer Lewis Hamilton voor Ferrari gaat rijden. De komst van de Brit zorgt ervoor dat de gegeerde Spanjaard de markt afspeurt.

Blijkbaar loopt er ook een lijntje met Red Bull, waar Checo Pérez na dit seizoen einde contract is als tweede rijder naast Max Verstappen.

“Ja, we zijn met Carlos Sainz in gesprek”, onthulde Red Bull-adviseur Helmut Marko aan Kleine Zeitung. “Hij beleeft zijn beste seizoen in de Formule 1, maar hij heeft een heel pittig aanbod van Audi en dat kunnen we niet evenaren of overtreffen.”

Bovendien is er een voorgeschiedenis tussen Sainz en Red Bull. De Spanjaard reed eerder voor het tweede team van de energiedrankenproducent Toro Rosso, maar ging er niet in ideale verstandhouding weg.

“We kennen hem nog van zijn tijd bij Toro Rosso”, aldus de Oostenrijker. “Toen hij naast Max reed, deed het hem pijn dat we bij Red Bull voor Verstappen kozen en niet voor hem.”

Max Verstappen en Carlos Sainz in 2016 als ploegmakkers bij Toro Rosso.

Druk zetten op Checo Pérez?

Vraag is of Helmut Marko het nieuws over de gesprekken met Sainz niet vooral lekte om Checo Pérez onder druk te zetten en in het gareel te houden. Red Bull wil pas midden dit seizoen beslissen of het verdergaat met de Mexicaan.

De onzekerheid over zijn toekomst, lijkt Checo Pérez alvast in de goede richting te duwen. Hij presteert beter en loopt in de pas. Marko gaf aan Motorsport.com aan dat, als Pérez zo verderdoet, hij de beste optie is voor het zitje naast Verstappen.

“Het is duidelijk dat Checo zijn beste seizoen tot nu toe afwerkt. Als hij zijn huidige prestaties - zoals ook de kwalificatie in Japan - doortrekt, dan is hij zeker de beste kandidaat voor Red Bull in 2025”, aldus Marko. “Hij is een teamplayer en heeft nu ook ingezien dat hij niet meer zijn eigen weg moet kiezen met de afstelling. Vorig jaar heeft hij steeds afstellingen gekozen die verkeerd waren. Nu blijft hij dichter bij Max en dat helpt hem.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen