REACTIES. Club-coach Nicky Hayen verklaart plots vertrek van teleurgestelde Skov Olsen: “In overleg beslist dat hij mocht gaan”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blikte fier terug op de historische kwalificatie voor de halve finales van de Conference League na een dominante prestatie bij PAOK Thessaloniki. De trainer verklaarde ook waarom de geblesseerde Andreas Skov Olsen de selectie toch nog verliet.

Pieter-Jan Calcoen, Michael Van Damme

Nicky Hayen was vanzelfsprekend zeer trots. “We waren goed voorbereid, de spelers hebben het plan perfect uitgevoerd. Het was een ongelofelijke prestatie.”

Iedereen droomt nu van een Conference League-finale, maar Hayen bleef rustig. “Ik ga niet te ver vooruitdenken, dat is de grootste fout die we kunnen maken. Het spreekt wel voor zich dat we uitkijken naar de halve finale. We hebben nog niks in handen, maar kunnen geschiedenis schrijven.”

Andreas Skov Olsen was er niet bij in Thessaloniki. Hij verliet de selectie op donderdag om in Kopenhagen een tweede opinie te krijgen over zijn heupblessure. Hayen: “Skov kende een terugval in zijn revalidatie. Ik wilde iedereen erbij hebben hier, omdat we dit sámen realiseren, maar na een gesprek met Skov, die teleurgesteld was, hebben we in overleg beslist dat hij mocht vertrekken. Ik vond het niet aangewezen om ontgoocheling rond het team te hebben.”

Het heeft er alle schijn van dat Skov Olsen niet zal spelen in de komende matchen tegen Union en Genk.

(lees meer onder de foto)

© BELGA

Hans Vanaken: “We moeten durven dromen om in de finale te raken”

“Deze kwalificatie is prachtig, het is een historisch moment. Is het 31 jaar geleden dat een Belgische ploeg in een Europese halve finale stond? Dat is een tijdje geleden he, dat zegt genoeg”, aldus Hans Vanaken.

“Eigenlijk hadden we in de heenmatch al meer afstand moeten nemen van PAOK, want je wist dat het met de sfeer hier en hun supporters nog moeilijk kon worden. Alleen hebben we van bij het begin getoond dat we de betere ploeg waren. We hebben hen gewoon geen kans gegeven om er een heksenketel van te maken. Daarvoor verdient de hele ploeg een dikke pluim.”

Club Brugge ging met een 0-2 voorsprong de rust in na twee treffers van Jutglà. “Hoewel we wisten dat het hier kon spoken, hebben we van bij het begin durven te voetballen. We hadden in de heenmatch al gezien dat hun manier van druk zetten niet geweldig was. We vonden de ruimtes en voetballend liep het goed. Het enige minpuntje is misschien dat het bij de rust meer had kunnen zijn dan 0-2. De tweede helft hadden we het misschien meer moeten uitspelen, maar je wil natuurlijk ook niet te zot doen. Toch denk ik dat we meer balbezit hadden kunnen houden op hun helft. Nu leden we nog iets te veel balverlies.”

Het is spijkers op laag water zoeken. Over twee wedstrijden was de kwalificatie van Club Brugge oververdiend. Club won de heenmatch ook al met 1-0.

“Het klopt dat we de opdracht moeilijker hadden verwacht, maar dat toont misschien ook onze sterkte. Thuis hadden we nog het gevoel dat ze misschien tevreden waren met die 1-0-nederlaag en erop rekenden om het in hun stadion recht te zetten. Maar we zijn hier goed gestart en hebben hen meteen het gevoel gegeven dat we er makkelijk konden doorheen voetballen. Hun supporters hebben gewoon niet de kans gekregen om zich achter hun ploeg te zetten. Over twee matchen is het inderdaad makkelijker gelopen dan we vooraf dachten.”

De lucht klaart weer op boven Club Brugge, terwijl de club nog niet lang geleden in volle crisis was met het onvermijdelijke ontslag van Ronny Deila als exponent. Club is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen onder interim-coach Nicky Hayen en won vier keer op rij.

“Zo snel gaat het in voetbal. Dat is het mooie aan Europees spelen. Als je in de competitie een nederlaag lijdt, dan krijg je enkele dagen later de kans om dat recht te zetten. We waren op een bepaald moment zo goed als afgeschreven voor alles. Europa was ons enig lichtpuntje en kijk waar we nu staan. Maar zondag staat er opnieuw een belangrijke opdracht op het programma (de verplaatsing naar Union, red.). Daarna is het nog twee keer tegen Genk en vervolgens kunnen we kijken naar die eerste halve finale tegen Fiorentina. Het gaat snel, maar dat is leuk als je in een goede flow zit. Fiorentina is een tegenstander van een ander niveau, maar we moeten durven te dromen. Eens je hier staat, dan wil je die finale halen.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen