© ToRo

Open brief aan de Vlaamse Regering: “Startbeslissing voor Limburgse Noord-Zuidverbinding moet er snel komen”

De Limburgse sociale partners schreven zonet een ‘open brief aan de Vlaamse Regering’. Hierin vragen ze om een snelle startbeslissing voor de Noord-Zuidverbinding op 1 december omdat de procedure zonder deze momenteel niet verdergezet kan worden.

De leden van ‘De Sociaal-Economische Raad van de Regio Limburg (SERR)’ vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskforce van vrijdag 1 december 2017 mee te delen wanneer de startbeslissing inzake de Noord-Zuidverbinding genomen zal worden. Deze laat namelijk al een hele tijd op zich wachten waardoor de procedure niet verdergezet kan worden.

Na heel wat juridische problemen werd aangaande de Noord-Zuidverbinding gekozen voor het traject van een complex project. Alle betrokken partijen ondertekenden een maand geleden een charter in Houthalen-Helchteren om de grootste verkeersknoop van Limburg te ontwarren. “Gezien het belang van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners blijven wij ijveren voor een vlotte en duurzame oplossing”, klinkt het bij de SERR.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer