© Margo Tilborghs

14 scholieren leggen eed af in kindergemeenteraad

Gisteren vond de eerste kindergemeenteraad van het nieuwe schooljaar plaats. Veertien kinderen uit zeven Essense scholen legden de eed af in de raadzaal van het gemeentehuis.

Margo Tilborghs

De kindergemeenteraad zet zich in voor alle Essense kinderen. De groep is samengesteld uit kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar die in Essen wonen.

Een viertal keer per schooljaar komen de kinderen samen op woensdagnamiddag. Op de kindergemeenteraad bespreken ze thema's waar zij op dat moment belang aan hechten.

"Het belang van een kindergemeenteraad is velerlei", zegt Helmut Jaspers (sp.a), schepen van Jeugd. "Enerzijds willen we de kinderen kennis laten maken met een democratie. Hoe werkt een gemeentebestuur? Wat doet een gemeentebestuur en waar is een gemeentebestuur mee bezig? Anderzijds willen we kinderen ook mondiger maken en hun mening vragen over het beleid over bepaalde dossier. Kinderen kunnen ook thema's bespreekbaar maken in hun school en leerlingenraad. Wij, als gemeente, proberen daar dan op in te spelen."

Yara, Kamiel, Finn, Anna, Lena, Maxim, Xander, Yordis, ­Ferre, Yara, Heleen, Klaas, Fientje en Lien (niet op de foto) hebben gisteren de eed afgelegd voor ­Helmut Jaspers (sp.a), schepen van Jeugd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER