© Renier Theunissen

© Renier Theunissen

© Renier Theunissen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wandelclub De Heikneuters Genk sluit wandeljaar af

Op zaterdag 10 november hielden de leden van WSV De Heikneuters Genk hun laatste wandeltocht van dit jaar onder het moto ‘Herfst in Bokrijk’. Zo sloot de club tevreden haar wandeljaar af.

Renier Theunissen

"Het was inderdaad echt herfst, want het weer zat dit jaar echt niet mee om de wandelaars die van heinde en verre gekomen waren optimaal te laten genieten van het kleurenpalet dat de herfst anders zo prachtig weet te penselen in Bokrijk, tenminste als de zon even wil meewerken", klinkt het bij De Heikneuters. "Los daarvan betaalden bijna 1.000 wandelaars graag 1 euro inschrijvingsgeld om door de bossen en het openluchtmuseum te mogen stappen."

De wandelaars konden zelf kiezen uit diverse wandelafstanden van 5, 9, 14, 19 en 22 km die ze naar eigen kunnen konden afleggen. Het bijzondere aan deze wandeling was dat de directie van het openluchtmuseum ook dit jaar weer toestemming had gegeven om het wandeltraject door het openluchtmuseum te laten lopen. Wandelen langs de daar eeuwenoude heropgebouwde huizen van onze voorouders blijft de wandelaars aanspreken en is voor vele wandelaars uit andere provincies nog altijd de kers op de taart.

Dat de opkomst dit jaar lager was dan de voorgaande jaren, was zeker niet te wijten aan het werk dat al de vrijwilligers van de wandelclub in de voorafgaande dagen van de wandeling of op de dag zelf gepresteerd hadden, maar diende volledig op het conto van het niet-uitnodigend wandelweer te worden geschreven. De wandelaars die zich voor een paar druppels hemelwater niet hadden laten afschrikken, waren desalniettemin vol lof over de puike organisatie en de mooie zeer goed gemarkeerde wandelparcours. Dit is op zich al reden genoeg om volgend jaar met dezelfde inzet deze wandeltocht opnieuw te organiseren in de hoop dat de weergoden dan beter geluimd zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer