Ook in woonzorgcentrum Sint-Jozef wordt er volop getrapt.© rr

‘Zilveren peleton’ van Peltse woonzorgcentra trapt 1.000 km op drie dagen voor goed doel

Pelt -

De bewoners van drie woonzorgcentra in Pelt zullen samen in totaal 1.000 kilometer fietsen op drie dagen tijd. Doel is geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. De bewoners trappen onder andere op hometrainers en bundelen de krachten onder de naam ‘Zilveren Peloton’

Geert Van Baelen

De Peltse woonzorgcentra Sint-Jozef, Immaculata en Teutenhof en dienstencentrum Pelle Melle vormen van 6 tot 8 mei een Zilveren Peloton. Het is een onderdeel van de campagne 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, het vierdaagse fietsevenement waarvan Pelt op zaterdag 11 mei ook middagstad zal zijn.

“Het doel van het Zilveren Peloton is om ook de ouderen te activeren om mee te fietsen”, klinkt het bij de woonzorgcentra. “Ze fietsen niet op koersfietsen door de straat, maar wel op hometrainers, Motomeds en Thera-trainers binnen de muren van hun eigen woonzorgcentrum of dienstencentrum. Op een groot scherm kunnen de deelnemers volgen hoeveel kilometer hun peloton al afgelegd heeft.” Via de verkoop van drank en hapjes in de cafetaria én giften doet het Zilveren Peloton een extra duit in het zakje voor het goede doel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer