donderdag 19 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Colombiaan slaagde gisteren voor zijn medische tests. Photo News

KRC GEnk

GENK HEEFT MET 20-JARIGE COLOMBIAAN OPVOLGER VOOR COLLEY BEET

Lucumi tekent voor vier jaar

De kogel is door de kerk. KRC Genk heeft een opvolger voor Omar Colley. Met de pas 20-jarige Jhon Janer Lucumi komt een linksvoetige centrale verdediger de rangen versterken. In principe is hij de laatste inkomende transfer bij Racing, dat eerder al middenvelder Piotrowski, verdediger Screciu en de aanvallers Gano en Paintsil aantrok.

Roger COX

José Izquierdo, Carlos Bacca (Club Brugge) en Deiver Machado (AA Gent) hebben een opvolger. KRC Genk heeft de Colombiaanse markt nu ook ontdekt en dus speelt centrale verdediger Jhon Janer Lucumi vanaf vandaag voor de Limburgse eersteklasser. Lucumi is een nog relatief onbeschreven blad. Vanaf zijn 9de jaar zit hij bij Deportivo Cali, waar hij vorig seizoen het vertrouwen wist te winnen van coach Gerardo Pelusso en uitgroeide tot een vaste waarde. In totaal stond hij 38 keer in de basis bij zijn ex-club. Hij staat bekend als groot (1m88), snel en explosief.

Lucumi maakte deel uit van de Colombiaanse jeugdploegen U15 en U17 en heeft ook twee caps bij de U20. Hij kan centraal uit de voeten, maar ook de linksbackpositie is hem niet vreemd. Vraag is natuurlijk of hij onmiddellijk inzetbaar zal zijn. Ten eerste is er zijn jeugdige leeftijd, verder valt af te wachten hoe hij de stap naar Europa verteert. In de voorbije weken werd er in Colombiaanse media gewag van gemaakt dat hij zichzelf niet rijp voelde voor zo’n ingrijpende move in zijn carrière. Vandaar dat de onderhandelingen wat langer aansleepten. De speler was ook in beeld bij Gent.

 Photo News

Rugnummer 33

Volgens onbevestigde berichten zou Genk 3 miljoen dollar - 2,5 miljoen euro - betalen voor Lucumi. Bovendien zou Deportivo Cali een percentage (20%?) hebben bedongen op de meerwaardeprijs bij een mogelijke doorverkoop. De onderhandelingen in de Luminus Arena werden hoogstpersoonlijk geleid door Juan Fernando Mejia, de voorzitter van Cali. Gisteren werkte Lucumi zijn medische en fysieke tests af. Vandaag wordt hij officieel aan het grote publiek voorgesteld. Hij tekende voor vier seizoenen en krijgt het rugnummer 33, dat hij ook in Cali droeg.

Huiswerk zit erop

Met de komst van Lucumi zit het Genkse transferhuiswerk er in principe op. Eerder trok de club al middenvelder Piotrowski, verdediger Screciu en de aanvallers Gano en Paintsil aan. De teller in de A-kern staat momenteel op 29 stuks. Ruim voldoende om de zware augustusmaand aan te vatten. Tegen het sluiten van de transfermarkt zullen allicht nog enkele pionnen de club verlaten, al dan niet op huurbasis.

Fiorentina haakt af voor Berge

Volgens een aantal Italiaanse bronnen heeft Fiorentina definitief afgehaakt voor Sander Berge. De club uit Firenze had de voorbije weken een bod (van 12 miljoen euro?) neergelegd bij Genk. Maar daar willen ze Berge absoluut aan boord houden. Dus werd het bod afgewimpeld. (rco)

Vanavond kent Genk Europese opponent - Vanavond om 19 uur werken het Kosovaarse FC Pristina en het Luxemburgse Fola Esch hun terugwedstrijd af in de eerste voorronde van de Europa League. Plaats van het gebeuren: het olympisch stadion in Mitrovica. De heenwedstrijd is geëindigd op 0-0. De winnaar van dit onderonsje komt volgende week donderdag naar Genk afgezakt in de tweede voorronde van de EL. (rco)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws