Russische media boycotten parlement na schandaal seksuele intimidatie

© AFP

Russische media boycotten vandaaq/donderdag het Russische parlement uit protest tegen een beslissing van een comité van de Doema om een van seksuele intimidatie beschuldigde parlementariër niet te bestraffen. Woensdag had het ethisch comité van de Doema zich gebogen over de klacht van journalistes tegen Leonid Sloetski, om vast te stellen dat “geen overtreding van de gedragsregels” is gebeurd. Het gaat om de eerste uitloper van het #MeToo-debat in Rusland.

Sloetski, parlementslid van de nationalistische liberaal-democraten en voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken, werd door drie journalistes beschuldigd van seksuele intimidatie.

“De leden van de commissie merken op dat de aanklagers hun beschuldigingen gelijktijdig hebben geuit, tijdens de presidentsverkiezingen in Rusland en dat lang na de veronderstelde feiten (waarvan één drie jaar geleden) “, zo staat te lezen in het besluit van de ethische commissie. Met andere woorden: de vrouwen hebben hun aantijgingen gecoördineerd, zo lieten enkele parlementsleden aan het agentschap Interfax weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen