© facebook

T-shirt van Super Gilles (8) gaat van Canada tot Laos

Van Canada tot Laos en Afrika tot Rusland. Het T-shirt van Super Gilles (8), de jongen uit Landen die aan een hersentumor lijdt, reist de hele wereld rond. Vader Gery Vanhamel en broertje Beau (5) ontwierpen een T-shirt voor Gilles en riepen mensen in onze krant op om het shirt mee op reis te nemen, omdat hun eigen zomervakantie met Gilles in het water viel door zijn ziekte. “Het geeft ongelooflijk veel voldoening dat zoveel mensen met ons meeleven en het T-shirt van Gilles mee op vakantie nemen”, zegt vader Gery.

Koen SNOEKX

Gery Vanhamel en zijn vrouw Wendy hadden voor deze zomer een deugddoende reis naar Spanje gepland, samen met zoontjes Beau (5) en Gilles (8). Maar door de ziekte van Gilles, die aan een hersentumor lijdt, moesten ze die reis in laatste instantie annuleren. Daarop startte Gery een opmerkelijke actie. Samen met zoontje Beau ontwierp hij een T-shirt, met twee mannetjes. Het ene mannetje met rode cape is Gilles, het andere zijn broertje Beau. “Mensen die een T-shirt kopen, roepen we op om het shirt mee op vakantie te nemen”, zegt Gery. “Op die manier is Gilles toch ook een beetje op reis.”

© facebook

Imke Courtois

Een maand later blijkt de actie een enorm succes. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen met ons meeleven en het T-shirt van Gilles mee op vakantie nemen”, zegt Gery. “Het T-shirt van Gilles is onder meer al gespot in Canada, Cuba, Laos, Polen, Bulgarije, Rusland, Slovenië, Oostenrijk en Mallorca. Deze week nog kregen we een foto toegestuurd vanuit Noord-Afrika. Er was iemand met het T-shirt van Gilles een berg van meer dan 4.000 meter hoog opgeklommen. Dat is toch fantastisch.” Ondertussen trokken ook een aantal BV’s het shirt van Gilles aan, zoals voetbalcommentator Imke Courtois en Griet Vanhees, de echtgenote van racepiloot Anthony Kumpen. Met het geld dat de actie oplevert, proberen Gery en Wendy wat extra financiële middelen te verzamelen. “Gilles is de afgelopen weken al twaalf keer geopereerd en zijn verzorging kost veel geld”, zegt vader Gery.

© Facebook

Chemokuur

Gilles ligt ondertussen opnieuw in Gasthuisberg in Leuven. “Hij heeft een nieuwe drain gekregen om de druk in zijn hersenen te verlagen”, zegt Gery. “Hopelijk helpt deze drain wel, want bij de vorige drains werd de druk op zijn hoofdje zo groot dat hij schreeuwde van de pijn.” En Gery en Wendy kregen onlangs nog meer slecht nieuws. “De tumor in Gilles zijn hoofdje is opnieuw gegroeid, waardoor hij een nieuwe chemokuur moet ondergaan. De derde al in zijn nog jonge leventje. Het is ongelooflijk hoe Gilles blijft vechten. Ook wij moeten blijven hopen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, al doet het ongelooflijk veel deugd om te zien hoeveel mensen ons steunen in onze strijd.”

Wie een T-shirt wilt bestellen, kan een mailtje sturen naar gery.vanhamel@telenet.be. Een T-shirt kost 39,99 euro.

© facebook

© facebook

© facebook

© facebook