Kinderliedjes, vuurwerk, ballonnen en geen afvalophaling: speurders halen alles uit de kast om Arian (6) te vinden

Arian is sinds maandagavond spoorloos verdwenen uit zijn ouderlijke woning nabij Hamburg. Er wordt gevreesd dat de 6-jarige jongen met autisme verloren is gelopen in een moerassig gebied. Speurders halen alles uit de kast om Arian te vinden en gebruiken daarvoor opvallende technieken.

FDB
Bron: Die Welt, Suddeutsche Zeiting, Bild

Op maandagavond omstreeks 19.15 uur, werd Arian voor het laatst gezien aan zijn ouderlijk huis in Ohfeldring, nabij Hamburg. De jongen was thuis aan het spelen en de ouders sloegen al snel alarm toen ze hem niet meer zagen. Hij zou richting een aangrenzend bos gelopen zijn. “Gisteren hebben we in de loop van de avond voetafdrukken gevonden die van Arian zouden kunnen zijn”, zei een politiewoordvoerder donderdagochtend. “Dit geeft aanleiding tot een mogelijke richting waarin Arian zich zou kunnen bewegen. De honden pikten een geur op.” Honderden hulpverleners, soldaten, helikopters, speurhonden en drones werden reeds ingezet, zonder al te veel resultaat.

En de tijd dringt. Vanwege de lage temperaturen en de relatief lichte kleding van Arian – hij droeg een trui maar geen jas – omschreef de politie de situatie als “zeer ernstig”. “Hij is autistisch, spreekt niet, en reageert ook niet als hij aangesproken wordt”, aldus de politie. Arian kan zich niet goed uiten, wat de zoektocht nog verder bemoeilijkt. Maar opgeven, doen ze niet. Speurders doen er alles aan om kleine Arian terug te vinden, dag en nacht.

LEES OOK. Arian (6) nog altijd niet gevonden: Duitse jongen met autisme verdween twee dagen geleden spoorloos

Snoep, ballonnen en kinderliedjes

De ouders van de jongen hadden eerder de buurtbewoners gevraagd om mogelijke schuilplaatsen te controleren en hun eigendommen te doorzoeken. De speurders controleerden donderdag alle schuren en garages in de buurt. Zelfs de vuilnisbakken werden gecontroleerd. De afvalophaling van vrijdagochtend werd bovendien afgelast, omdat de kans nog steeds bestaat dat Arian in een vuilnisbak is gaan liggen.

Op verzoek van de ouders van Arian heeft de brandweer kleurrijke ballonnen en snoep opgehangen op 17 locaties rond het bosgebied, in de hoop dat Arian er de weg naartoe zou vinden. “De jongen zou op zoiets positief kunnen reageren”, aldus een woordvoerder van de politie. Grote luidsprekers spelen kinderliedjes af, en de speurders maken gebruik van ‘skybeamers’, grote schijnwerpers die een lichtstraal de lucht in projecteren.

(Lees verder onder de foto’s)

Ballonnen en grote schijnwerpers.© Jörn Hüneke/dpa

Luidsprekers spelen kinderliedjes af om Arian terug te vinden.© Jörn Hüneke/dpa

Volgens een woordvoerder van de politie werd er ook vuurwerk afgestoken, omdat de jongen dat leuk vindt. Allemaal prikkels die volgens de politie de vermiste jongen moeten aansporen om de locaties op te zoeken. De speurders installeerden wildcamera’s die reageren op de warmte-energie van mensen en dieren, en elke beweging signaleren. Maar tot nu toe hebben al die technieken nog niet geholpen.

© dpa/picture alliance via Getty I

© Jonas Walzberg/dpa

© dpa/picture alliance via Getty I

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER