© Jef Wijckmans

Verslagen CD&V blijft strijdvaardig

CD&V heeft dan wel geen enkel zitje meer in de gemeenteraad, toch klonk de partij zondagmiddag nog erg strijdvaardig. Na speeches van boegbeelden Marianne Thyssen en Kris Peeters werd Mia Moortgat tot nieuwe voorzitter verkozen.

jw

De foyer van het cultureel centrum ’t Aambeeld werd zondagmiddag ingenomen door CD&V voor een nieuwjaarsreceptie. Toen deze ruimte werd geboekt, was de hoop op een mooi verkiezingsresultaat nog groot. Zeker ook omdat een kartel werd gevormd met NAP.

Maar de uitslag voor de christendemocraten was desastreus, waarna NAP het einde van het kartel aankondigde en CD&V geen verkozene in de gemeenteraad meer heeft. De malaise bij de partij, die tussen 1885 en 1982 bijna een eeuw lang de volstrekte meerderheid kreeg, wordt extra geïllustreerd door talloze bestuurs- en voorzitterswissels.

Onlangs nog gaf Jeroen De Munter zijn ontslag, waardoor Mia Moortgat (67) tijdelijk zijn taak als voorzitter overnam. Ze kondigde wel nieuwe verkiezingen aan waarvoor ze, naast Jens Van Parys (25) en Francois Jordaens (61), zich toch ook kandidaat stelde. De opgedaagde partijleden verkozen Jens Van Parys als jongerenvoorzitter en Mia Moortgat als voorzitter. “Sommigen beweren dat CD&V in Aartselaar dood is. Het is aan ons om het tegendeel te bewijzen”, reageerde de nieuwe voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER