© Gil Plaquet

Limp Bizkit op Graspop: liever covers dan eigen muziek

De Amerikaanse numetalband Limp Bizkit heeft Graspop zondagnamiddag getrakteerd op een stevige portie karaoke. De ene na de andere cover passeerde de revue, van ‘Killing in the name’ van Rage Against The Machine tot ‘Insane in the brain’ van Cypress Hill.

CWIL

Limp Bizkit brengt al enkele jaren geen nieuwe muziek meer uit, en vult het coverrepertoire tijdens liveshows enkel op met hits die ze in het begin van deze eeuw scoorden, zoals ‘Nookie’ en ‘Rollin’. Toen zanger Fred Dirst (47) het eerste nummer van hun volgende album aankondigde, bleek het om een grap te gaan. De band speelde doodleuk ‘Faith’ van George Michael. De show blonk dan ook niet uit in muzikale topkwaliteit, al blijft gitarist Wes Borland wel een plezier om naar te luisteren.

Limp Bizkit was ook duidelijk niet van plan om in het publiek te blijven staan. Fred Dirst dook minutenlang het publiek in voor een groepsknuffel. Gitarist Wes Borland ging crowdsurfen en speelde vervolgens gitaar vanuit het publiek. Op het einde van het concert haalde Dirst een vrouw die in een rolstoel aan het crowdsurfen was(!) op het podium.

Leuk entertainment, maar Limp Bizkit is duidelijk een nostalgie-act geworden. De jongeren uit hun hit ‘My generation’ zijn inmiddels ook alweer bijna twintig jaar ouder. Op puur muzikaal vlak heeft Limp Bizkit niets nieuws meer te bieden.

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER