maandag 16 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Simon Morssinkhof op Vivolta de Gree. Van den Bulck Peter

Paardensport

Simon Morssinkhof wint goud en brons op EK

Simon Morssinkhof uit Lommel keerde gisteren terug van het EK in Fontainebleau met twee medailles. Vrijdag won hij goud met het team, gisteren pakte hij individueel brons. “Dit is met voorsprong mijn beste jaar ooit. Ik win enkele landenprijzen, word Belgisch kampioen, Europees kampioen met het team en sluit het EK nu af met individueel brons.”

Simon Morssinkhof en Vivolta de Gree stonden zondagmorgen voor de finale op de zevende plaats. “Een ideale uitgangspositie, want je hebt het gevoel dat je niks te verliezen hebt. Voor de voorlopige top drie moet die finale zenuwslopend zijn”, ervaart Morssinkhof. In de eerste ronde van de finale bleef hij foutloos, maar daar slaagden ook zijn concurrenten in. De echte selectie werd gemaakt in de tweede en laatste ronde. Enkel Oliver Fletcher slaagde erin om geen enkele fout te maken in de finale. Simon en Vivolta lieten in de laatste ronde één balkje vallen en dat was minder dan zijn concurrenten. “Ik kreeg in de laatste ronde echt een dom foutje en dacht dat mijn podiumkansen verkeken waren. Ik reed de piste uit met het gevoel dat het over and out was. Daarna was het spannend afwachten. En dan plots, win je toch brons. Hoe geweldig is dat! Dit is mijn vijfde EK en de eerste maal dat ik een individuele medaille pak”, vertelt Morssinkhof, die vorig jaar vierde werd op het EK.

De kerel uit Lommel is nog een amateur tussen de overwegend professionele stallen. “Ik studeer nog, maar kan terugvallen op goede medewerkers op stal en mijn ouders die dit allemaal mogelijk maken. En uiteraard beschik ik over goede paarden. Ik rijd Vivolta de Gree sinds begin dit jaar. Pas na het BK in mei, waar we goud wonnen, heb ik de knoop doorgehakt en voluit voor haar gekozen.”

Ligt zijn toekomst in het familiebedrijf van plastic recycling of bij de paarden? “Ik ga nog minimum vier jaar studeren en zolang maak ik tijd voor de paarden. Misschien doe ik het nadien zoals Pieter Devos, een topruiter die ook nog in het familiebedrijf werkt”, lacht Morssinkhof.

De Ier Jason Folay (Castlefield Vegas) is de nieuwe Europese kampioen. De Brit Oliver Fletcher (Disckoboy) won zilver. Thibault Philippaerts (Cataleya) eindigde na telkens één foutje in de finale achtste. Alexander Housen (Galoubet Fravanca) en Mathias Hazebroek (Jurre) besloten hun EK op de 14de en 15de plaats. (kvl)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws