Duizenden mensen tekenen petitie om puppy Uscko te redden nadat hij twaalf kindjes beet op speelplaats in Limburg

© Shutterstock

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De jonge Mechelse herder die vrijdag twaalf kinderen beet op de speelplaats van De Buiteling in het Limburgse Paal krijgt hulp uit onverwachte hoek. Via een onlinepetitie betuigen duizenden mensen hun steun aan Uscko, in de hoop dat het diertje niet afgemaakt zal worden.

mrra

LEES OOK. Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond

Uscko, een puppy van tien maanden oud, woont in een tuin vlak naast de speelplaats van De Buiteling. Toen de bel ging voor de pauze van de kinderen, sprong het dier over de omheining. De Mechelse herder liep het plein op en beet verschillende kinderen. Twaalf van hen raakten lichtgewond.

“Dat is natuurlijk ook zeer erg voor deze kinderen en we hopen dat ze snel mogen herstellen”, staat er te lezen in de onlinepetitie. Toch zit de bezorgdheid van de initiatiefnemer vooral bij Uscko. “Een pup van 10 maanden heeft zeker nog niet de intentie om te bijten, anders waren de gevolgen voor deze kinderen veel erger geweest.”

Eventjes onoplettend

“Misschien is de eigenaar eventjes onoplettend geweest, dat kan iedereen overkomen, en hij zal in het vervolg wel dubbel zo waakzaam zijn, maar een pup van 10 maanden hoort zeker niet thuis in een asiel en verdient al zeker en vast geen spuitje”, zo staat er geschreven.

“Ondertussen zijn er van beide kanten meer veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo heeft de eigenaar een vernieuwde omheining geplaatst van 1,80 en de school heeft hekken geplaatst om het zicht af te schermen. Uscko zal terug naar hartenlust kunnen ravotten in eigen tuin zonder problemen, en de kinderen zullen dus in de toekomst ook zorgeloos kunnen spelen op de speelplaats.”

Pleidooi heeft duizenden volgers

“Uscko is een hele speelse trouwe knuffelbeer die graag met ballen speelt, zijn baasje wil hem dan ook zo snel mogelijk terug in zijn armen kunnen sluiten. Wij starten daarom deze petitie en hopen dat deze pup zo snel mogelijk terug naar zijn baasje kan. Geef Uscko een tweede kans”, zo besluit de onlinepetitie.

Meer dan 6.500 mensen zijn het al eens met het emotionele pleidooi. Het doel van de petitie was vastgezet op 5.000, maar dat is dus al overtroffen. De initiatiefnemers hopen dat ze met de steun van een grote groep mensen ervoor kunnen zorgen dat Uscko geen spuitje krijgt.

Hondenliefhebbers komen samen

Zondagmiddag kwamen er een twintigtal hondenliefhebbers op straat om actie te voeren voor Uscko. “De hond wilde niet aanvallen, maar gewoon spelen, helaas is dat misgelopen. De hond meteen uit huis plaatsen vinden we daarom overdreven, zeker ook omdat de eigenaar heel bewust met zijn dieren omgaat”, zo vertelde organisator van de actie Wendy Vanderbiesen aan Radio 2 Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen