© Dirk Vertommen

Jaloerse jongeman klopt op rivaal: celstraf met uitstel

Killian D. (19) uit Mechelen is voor een diefstal met geweld veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel gedurende vijf jaar. D. werd eind juni 2018 gearresteerd nadat hij een andere jongeman had bedreigd met een mes, hem had afgeranseld en ervandoor was gegaan met diens autosleutels en portemonnee.

ldn

"Uit jaloezie", zei hij tegen de rechter. "Ik had een bericht op Facebook van mijn vriendin gelezen. Daarin stond dat ze had afgesproken met die jongen. Ik ben er dan naartoe gegaan. Ik wou weten waarom ze hadden afgesproken." D. verkocht de man enkele rake klappen. Hij bedreigde het slachtoffer ook met een mes en ging aan de haal met zijn portemonnee en autosleutels.

Op zijn 17de werd hij uit handen gegeven na twee maatregelen van de jeugdrechter, in februari 2018 kreeg hij 30 maanden met probatie-uitstel opgelegd voor een hele reeks feiten. Gaande van diefstallen tot bedreigingen, vernielingen en zelfs het verwondingen van een agent die moest tussenkomen in de jeugdinstelling van Mol. "Zijn vriendin is zwanger en had afgesproken met een andere man", stelde meester Steff Stevens. "Dit kon hij niet verkroppen."

De rechter vond deze uitleg niet meteen een reden om deze feiten te plegen en stelde dat een vrouw 'geen bezit is'. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel gedurende vijf jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER