© Polderke.com

Brasschaatse radiopionier Rik Joossens overleden

Rik Joossens is op 11 augustus overleden. Hij werd net geen 80 jaar. De radiomaker overleed aan een ziekte waartegen hij twee jaar lang strijd heeft gevoerd.

Rik Joossens werd geboren in Borgerhout op 20 augustus 1938 en overleed in het AZ Klina in Brasschaat. Hij was jarenlang het gezicht van de Brasschaatse Radio Omroep. Rik werkte ook altijd mee aan de Brasschaatse Dorpsdag.

Joossens schreef eveneens stukjes voor het magazine De Polder en was nog medewerker bij Omroep Antwerpen. Daar had hij enige tijd een eigen programma op zaterdagochtend. De Brasschatenaar was ook gekend als omroeper in de toenmalige Grand Bazar aan de Groenplaats in Antwerpen. Voor muziek heeft Rik altijd een bijzondere passie gehad. Hij kon zich altijd uitleven op de Brasschaatse Radio Omroep. Tijdens zijn programma volgde hij de actualiteit op de voet en ging bij evenementen of belangrijke gebeurtenissen ter plaatse interviews afnemen. Rik was getrouwd met Mariette De Schutter.

De begrafenis vindt zaterdag 18 augustus om 11u plaats in de parochiekerk Heilige Familie aan de Rustoordlei. Nadien volgt de asverstrooiing op de strooiweide van Rustoord. Er is gelegenheid tot groeten op donderdag 16 augustus van 17.30u tot 18u in het Uitvaartcentrum J. De Waele aan de De Beukelaerlaan 66 in Ekeren. Rik woonde jarenlang in de Max Hermanlei in de wijk Kaart.