Skydivers vliegen met 246 km/u door Tower Bridge in Londen

Twee skydivers hebben zondag voor het eerst een wingsuit-vlucht uitgevoerd door de Tower Bridge. Met een topsnelheid van 246 kilometer per uur zoefden ze door de iconische brug in hartje Londen. “Een droom die uitkomt.”

Belga, lvg

Bijzondere vogels afgelopen zondag in Londen: de Oostenrijkers Marco Fürst en Marco Waltenspiel sprongen op een hoogte van ruim 900 meter uit een helikopter, doken tot op 35 meter boven de rivier Theems, scheurden razendsnel door de Tower Bridge en rondden af met een ‘flare’, een complex manoeuvre waarbij ze opnieuw stijgen tot 80 meter om hun parachute te kunnen openen. De hele vlucht duurde 45 seconden, met een topsnelheid van 246 kilometer per uur.

Marco Fürst en Marco Waltenspiel waren heel goed voorbereid op de sprong.© Joerg Mitter / Red Bull Content

Bij wingsuit-vluchten dragen de skydivers een pak met vleugels dat hen toelaat om hoge snelheden te bereiken. De twee Oostenrijkers hebben meer dan 200 sprongen uitgevoerd om te trainen. Daarvoor hadden ze in Oxfordshire een oefenterrein ingericht, met behulp van twee kranen om gewend te raken aan de afmetingen van de Tower Bridge.