Club Brugge-coach Nicky Hayen schept duidelijkheid rond situatie Skov Olsen: “Onenigheid met clubdokters? Daar klopt helemaal niets van”

© rr.

Club Brugge speelt ook tegen Genk zonder sterkhouders Simon Mignolet en Andreas Skov Olsen. Rond die laatste was commotie ontstaan toen hij vanuit Griekenland plots naar Kopenhagen vloog. Maar volgens coach Nicky Hayen gebeurde dat in consensus. “We gaan hem nog zien spelen dit seizoen”, zegt Hayen.

Junior Verbeeke

Het verhaal is ondertussen bekend. Skov Olsen, die al even sukkelt met een liesblessure, vloog vorige week met de groep mee naar Thessaloniki, maar vertrok vanuit Griekenland plots naar zijn thuisbasis Kopenhagen. Daar wou hij een second opinion over zijn situatie. “Skov keert vrijdag terug uit Denemarken. Dan gaan we zijn revalidatie hier verderzetten”, aldus coach Nicky Hayen. “Die beslissing is genomen in samenspraak met de medische staf en het management van Club Brugge.”

(lees verder onder de foto)

© Isosport

Ook geen Nielsen en Mignolet

Dat Skov zou vertrokken zijn na een onenigheid met de clubdokters is volgens Hayen niet correct. “Daar klopt helemaal niets van”, zegt Hayen. “Onze medische staf werkt uitstekend, en die experten hebben hun connecties in het binnen- en buitenland. Het was voor Skov beter om zijn revalidatie op die manier verder te zetten.” Ondertussen zijn we woensdag wél halfweg de play-offs. “Of we hem nog terugzien dit seizoen? Wees daar maar zeker van”, stelt Hayen.

Ondertussen werd duidelijk dat Nordin Jackers woensdag opnieuw in doel staat tegen zijn ex-ploeg Genk. “Simon Mignolet is nog steeds niet fit”, legt Hayen uit. “Dat Nordin het fantastisch doet en ik straks een keuze moet maken? Dat zijn luxeproblemen. Ik heb het liever op die manier, dan dat ik te weinig opties heb. Dan wil dat zeggen dat iedereen op topniveau aan het presteren is.” Ook voor Casper Nielsen komt Genk te vroeg: hij mikt op de verplaatsing van zondag naar Limburg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen