Tussen de uitverkochte residentie Mimir links en het Centrum voor Volwassenonderwijs komt de toegang tot de Alice Vigoureuxlei.© Filip Spoelders

Nieuwe Alice Vigoureuxlei in project Stadsterras wordt zichtbaar

Mortsel -

De bouw van het Stadsterras tussen de Mechelsesteenweg en de Edegemsestraat in Mortsel gaat stevig de hoogte in. Door de vorderingen op de werf worden de contouren van de nieuwe Alice Vigoureuxlei duidelijk.

De eerste fase van het Stadsterras bestaat uit de bouw van de residenties Iduna, Mimir en Gefion, de verbouwing van de Sint-Lutgardisschool, het optrekken van de nieuwbouw van het Centrum voor Volwassenonderwijs LBC en de aanleg van een buurtplein.

Deze gebouwen zullen in de toekomst met elkaar worden verbonden door de nieuwe Alice Vigoureuxlei. De inrit van de straat langs de Mechelsesteenweg is ondertussen zichtbaar geworden. Deze komt tussen residentie Mimir, die volledig uitverkocht is, en het Centrum voor Volwassenonderwijs. In Iduna zijn trouwens enkel nog appartementen met een slaapkamer beschikbaar.

Het 24 meter lange kunstwerk van Dirk Braeckman zal na de werken weer zichtbaar zijn.© Patrick De Roo

Na de aanleg van de nieuwe lei wordt ook het kunstwerk Blind Spot van Dirk Braeckman weer vrijgegeven. Door de werken is dit voorlopig afgedekt.

Dankzij juf Alice Vigoureux overleefden tientallen kleuters het bombardement van 5 april 1943 op Mortsel. Zij gaf namelijk graag buiten les waardoor ze tijdens het bombardement niet in de getroffen Sint-Lutgardisschool zaten. (fisp )

De indeling van het Stadsterras met de Alice Vigoureuxlei op de Mechelsesteenweg, ook een Alice Nahonlaan is nog op komst.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel