© SMB

Rupel Boom boekt belangrijke zege op Geel: “Voor één keer niet mooi, maar efficiënt”

Rupel Boom haalde het zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Geel en loopt zo zeven punten uit op de Kempenaars. Het was voetbaltechnisch één van de minst sterke wedstrijden van de Steenbakkers, maar de zoete smaak van de overwinning maakte veel goed.

Peter Nys

Het was Yan De Maeyer die uiteindelijk voor het beslissende doelpunt zorgde, al was hij daar zelf nog niet van overtuigd.

“Leuk dat ze de goal aan mij toekennen, maar ik dacht aanvankelijk dat het een owngoal was. Ik raakte de bal wel, maar ging ervan uit dat een speler van Geel hem voorbij zijn eigen doelman devieerde. Het is ook niet zo belangrijk. De drie punten tellen en die hebben we op zak”, aldus De Maeyer.

Rupel Boom wordt vaak geprezen om zijn fraai combinatiespel. Zaterdag kwam dat er niet vaak uit.

“Het is een beetje ironisch”, zegt De Maeyer. “We hebben al veel betere matchen gespeeld die we uiteindelijk verloren of waar we hoogstens een gelijkspel pakten terwijl we beter verdienden. Nu was het omgekeerd. Dat hadden we nog niet meegemaakt dit seizoen. Na de Geelse gelijkmaker hebben we afgezien. We mogen onze doelman Thibaut Rausin danken voor de sterke reddingen die hij heeft verricht. Zelf waren we nu wel zeer efficiënt. Het doet deugd om een keer op een diefje de punten te pakken.”

Het is ook een belangrijke zege, want Geel blijft tot nader order een concurrent van de Steenbakkers wat het behoud in eerste amateurklasse betreft. De gevarenzone is nu weer een eind weg.

“Dit zijn de wedstrijden die er echt toe doen. We verloren de voorbije weken van Thes en Deinze, maar dat zal veel ploegen overkomen. Alles wat je tegen die toppers pakt, is bonus. Geel is een rechtstreekse concurrent en dan tellen de punten dubbel. Zij konden naderen tot op één punt, maar staan er nu zeven achter. We lopen ook weer drie punten verder uit op Heist. Het laat ons toe om zonder druk te voetballen en dan zijn we op ons best.”

De winst is ook een mooie binnenkomer voor de nieuwe trainer. “Het zal de rust op de club ten goede komen, want het zijn hectische weken geweest. We verloren voor het eerst twee keer op rij en tussendoor was er dan die gedwongen trainerswissel. We hebben die periode nu afgesloten met een cruciale zege en kunnen rustig verder werken. Met toppers op Virton en Lierse op komst is dat een goeie zaak”, besluit De Maeyer.

Greg Vanderidt kiest voor nieuwe doelman: “Rausin gaf visitekaartje af”

Greg Vanderidt, de trainer van Rupel Boom, was na de wedstrijd op Geel eerder opgelucht dan tevreden. Hij vond niet dat zijn ploeg goed had gespeeld.

“Bij momenten was het zelfs slecht”, aldus Vanderidt. “Ik vond ons in balbezit veel te slordig. De spelers zijn wel blijven knokken en vechten als ploeg en daar danken we de zege aan. Blijkbaar is het de eerste keer dit seizoen dat we meer krijgen dan we verdienen, maar dat mag ook wel eens. Het is zo dat je jezelf van een rustig seizoen kan verzekeren.”

In doel kreeg Thibaut Rausin de voorkeur op Houmani. “Ik heb die keuze in eer en geweten gemaakt. Is dat lastig? Uiteraard, want er viel Houmani in de voorbije weken weinig te verwijten. Ik heb iedereen op gelijke voet laten starten en dan de ploeg opgesteld die volgens mij het meest kans op succes maakte. Rausin heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven. Hij heeft ons op cruciale momenten in de wedstrijd gehouden”, besluit Vanderidt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER