REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Gouden tijden voor Nederlandse bouwers van luxueuze superjachten

Onze noorderburen hebben een lange maritieme traditie met als hoogtepunt het gouden tijdperk van de 17de eeuw, waarin ze enorme rijkdom vergaarden. Die gouden tijden lijken nu opnieuw aangebroken, althans voor bouwers van luxueuze superjachten. "Ons orderboekje zit vol tot 2020", zegt Johan Kaasjager van Heesen Yachts uit Oss aan Reuters.

21 reacties

  • Herman Botermans

    5 jaar geleden
    Elk verkocht schip is 57 miljoen euro terug in de Europese economie. Blijven bouwen en nog duurder maken, we pluimen de Russen en Amerikanen wel! Proficiat Nederland.
  • jan van coillie

    6 jaar geleden
    het spreekwoord in de kleinste hut is er plaats voor groot geluk is hier zeker van toepassing ik heb een bootje van 10 meter lang en 3.50 breed maar ben gelukkiger dan de meesten met zulk monsterjacht geloof mij de zee is ook evenveel van mij dan van hun.
  • Karel Luyten

    6 jaar geleden
    Net te horen gekregen dat het winstgevend bedrijf waar ik werk gaat stoppen met de productie in Belgie en alles gaat overhevelen naar het buitenland. Met dit artikel weet ik waarom de aandeelhouders steeds meer winst eisen.
  • leetje van gorcum

    6 jaar geleden
    @Frans Cuve, die superjachten worden echt niet in Polen gemaakt, Die vakmensen die eraan werken komen overigens uit heel de wereld
  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    Zo fijn te lezen dat als een aantal hier de lotto winnen ik ook een stukje krijg.... wel raar dat het dan plots toch net anders is. Ik vraag me af of die mensen op zo'n jacht wel gelukkig zijn... in het begin vind je dat fantastisch, maar na tijdje is het ook maar een boot en je beste vrienden zijn het personeel van zo'n boot.... gelukkig zijn kun je niet kopen en dat is het echte rijkdom!