Themabeeld.© ANP / Peter Hilz

Lanakenaar (45) slaat vrachtwagenchauffeur gebroken rib maar krijgt opschorting: “Hij werd uitgelokt”

Lanaken -

Een 45-jarige man uit Lanaken krijgt de gunst van de opschorting voor verkeersagressie waarbij hij een vrachtwagenchauffeur een gebroken rib sloeg. De veertiger vertelde dat hij de controle verloor omdat het slachtoffer eerst zijn bejaarde vader (76) aanviel. De rechter spreekt daarom over uitlokking.

Shauni Deferm

De feiten vonden plaats op 9 januari 2023, toen de vader (76) van de veertiger met zijn auto voor de wagen van zijn zoon reed en het aan de stok kreeg met een vrachtwagenchauffeur. De twee stopten en stapten al discussiërend uit. “Toen ik zag dat die man het petje van mijn vaders hoofd sloeg, ging ik door het lint. Ik dacht dat hij in mijn vader zijn gezicht had geslagen”, verklaarde de veertiger begin deze maand voor de Tongerse rechter.

Gebroken rib

De veertiger viel vervolgens de vrachtwagenchauffeur langs achter aan en sloeg hem op het achterhoofd. “Twee keer heb ik geslagen, maar ik heb niet gelet op mijn kracht. Ik reageerde instinctief en ik dacht niet meer na.” De vrachtwagenchauffeur hield er volgens de aanklager bloedende wonden aan zijn hoofd, een gebroken rib en een klaplong aan over. Zij vroeg een celstraf van zes maanden met uitstel en een geldboete van 400 euro.

Hersenbloeding

De raadsman van de betichte, meester Johan Dejonghe, vroeg om rekening te houden met de situatie en wees op het blanco strafblad van de man, waardoor hij voor de gunst van de opschorting ging. “Een jaar voordien had de vader van mijn cliënt een hersenbloeding gehad. Toen hij zag hoe de andere partij het petje en de bril van zijn vaders hoofd sloeg, zijn zijn stoppen doorgeslagen. Zeker gezien de leeftijd en de gezondheidsproblemen van zijn vader. Hij wilde zijn papa beschermen.”

De Tongerse strafrechter ging daarmee akkoord. “De feiten zijn uitgelokt en in die zin verschoonbaar”, sprak die tijdens de voorlezing van het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer