© Jozef Croughs

Man loopt brandwonden op nadat fietsbatterij vuur vat: “Laad batterij nooit op als je weg bent”

Sint-Truiden -

Een fietsbatterij heeft vrijdagmiddag vuur gevat in een appartement in de Slachthuisstraat in Sint-Truiden. De bewoner liep brandwonden op. “Laad nooit een batterij op als je weg bent of als je slaapt”, waarschuwt de brandweer.

Jozef Croughs

De brandweer Zuid-West Limburg was vrijdagmiddag heel snel ter plaatse. “We kwamen net terug van een andere interventie toen de oproep van een woningbrand binnenkwam”, zegt Dirk Odeurs, sectorcommandant van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. “Toen wij arriveerden, had de bewoner de brandende voorwerpen al uit een hoog venster naar beneden gegooid. Daarbij liep hij eerstegraads brandwonden op aan de handen. Hij zat ook onder de zwarte rook.” Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

“De brandende batterij hing in de keuken aan de oplader, waardoor de vlammen ook oversloegen op de koffiemachine. Gelukkig was de bewoner thuis en kon hij zelf het vuur blussen, waardoor de brandschade beperkt bleef. Maar er was wel veel rookschade. We hebben het appartement verlucht”, zegt Odeurs.

Rookmelders

Branden veroorzaakt door auto- en fietsbatterijen zijn al lang geen uitzondering meer. “De oproepen voor brandende batterijen zijn sterk gestegen. Ik wil dan ook iedereen adviseren om nooit batterijen op te laden als je niet thuis bent. Doe het ook niet ’s nachts als je slaapt. En installeer vooral rookmelders”, besluit Odeurs.

© Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer