Wouter Vrancken.© BELGA

Wouter Vrancken kijkt uit naar start Champions’ Play-offs: “We willen geen bijrol spelen”

KRC Genk opent zijn Champions’ Play-offs maandagavond (aftrap om 18.30 uur) met een thuiswedstrijd tegen competitieleider Union. Coach Wouter Vrancken kijkt er met vertrouwen naar uit. “We willen geen bijrol spelen, dus een goede start is belangrijk.”

Tom Mas

Wouter Vrancken kreeg deze week opnieuw slecht nieuws: aanvaller Yira Sor moet geopereerd worden aan de lies, zijn seizoen zit erop. “Dat is heel jammer, zeker voor hem. Hij was ook heel emotioneel”, zuchtte de Genkse coach vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. “Maar ook voor mezelf en de ploeg is dit jammer. Yira was goed bezig en kon in deze play-offs zeker een meerwaarde betekenen. Hoe we al die afwezigheden in aanvallend opzicht zullen opvangen? Dat zullen jullie maandag zien. (Knipoogt)

Het seizoen van Yira Sor zit erop.© BELGA

En zo ging de focus meteen naar de start van de play-offs. “Ik kijk ernaar uit, want hier hebben we hard voor moeten strijden”, aldus Vrancken. “Het was mentaal en fysiek zwaar om hier te geraken, maar nu begint het natuurlijk pas. We willen geen bijrol spelen in deze play-offs, dus het wordt belangrijk om in die eerste wedstrijden een momentum te pakken. Daarvan zal afhangen wat er uiteindelijk nog mogelijk is.”

Met Union krijgt blauw-wit meteen een stevige tegenstander voor de kiezen. “Maar ik heb het al vaker gezegd: er zijn geen gemakkelijke tegenstanders”, besluit Vrancken. “Union is al een heel seizoen stabiel, standvastig en efficiënt. Maar in de reguliere competitie hebben we twee degelijke wedstrijden gespeeld tegen hen. We moeten geloven in eigen kunnen en proberen de kansen die we krijgen te grijpen.”

Heynen individueel

Op de geblesseerden Yira Sor, Luca Oyen en Aziz Ouattara en de geschorste Christopher Bonsu Baah na kan Vrancken tegen de leider rekenen op een nagenoeg fitte kern. Alieu Fadera speelde vorige week een helft in de oefenpartij tegen Deinze (2-2) en is weer beschikbaar. Ook Noah Adedeji-Sternberg (die met Jong Genk tegen Patro een trap kreeg) en Bryan Heynen (die nog steeds niet 100 procent hersteld is van de hinder die hij opliep in de wedstrijd tegen Westerlo) zijn naar alle waarschijnlijkheid van de partij.

Aangeboden door onze partners