© nma

Van kerk tot woonkamer: leerlingen luisteren naar verhaaltjes op bijzondere plekken

Lommel -

Van de kerk tot de woonkamer of op de speelplaats. Om de jeugdboekenmaand af te sluiten, gingen de leerlingen van de Lommelse basisschool Balu op voorleeswandeling. Op zes verschillende plekken luisterden ze naar een verhaaltje.

Nele Mannaerts

Op 1 maart startte de jeugdboekenmaand met als thema Sport en Spel. In basisschool Balu werd de maand aangekondigd op een originele manier: in een filmpje waarin twee leerlingen in de gevangenis zaten, vertelden ze welke boeken ze zouden meenemen naar de gevangenis. Gelukkig werden de leerlingen vrijgelaten en konden ook zij meedoen met de jeugdboekenmaand op school.

“Sinds de start van de maand deden we elke week iets speciaals op school”, vertellen juf Anita en juf Isabelle. “De eerste week deed elke klas mee met het spel ‘Lees je slim’. De tweede week deed iedereen in de turnles mee met de Lolympische Spelen. De derde week toverden we een klaslokaal op school om tot een gezellige boekenklas waar iedereen kon gaan kwartierlezen of voorlezen.”

© nma

Lezen in de inkomhal

Om de jeugdboekenmaand af te sluiten, gingen de leerlingen op voorleeswandeling. “Op zes verschillende plaatsen op of in de buurt van school werd er voorgelezen uit het spannende boek Hoge beren vangen veel wind”, vertellen de juffen. “Zo zaten er leerkrachten voor te lezen in de kerk, in een huis in de Plataanstraat, in de boekenklas, in de inkomhal van onze school, onder het kleuterafdak en onder het grote afdak. Elke leerkracht had ook een voorwerp. De kinderen moesten goed naar het verhaal luisteren om te weten wat het voorwerp met het verhaal te maken had. Een leuke activiteit, zowel voor de kleuters als voor de leerlingen van de lagere school.”

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer