© Shutterstock

Wil je een schoolfoto mét of zonder klasgenote in rolstoel? “Degoutant dat mijn dochter uitgegomd wordt”

Schotse ouders reageerden onthutst nadat ze konden kiezen voor een klasfoto mét of zonder meisje in een rolstoel. “Waarom ontbreekt mijn kind op de klasfoto?”, vraagt mama Natalie Pinnell zich af. “Is ze misschien niet mooi genoeg?”

wver
Bron: BBC, Daily Mail

Leerlingen van de lagere school in het dorp Aboyne, zo’n 50 kilometer ten westen van Aberdeen, gingen zoals elk jaar op de foto met hun klasgenootjes. Groot was hun verbazing toen ze vervolgens van Tempest, de firma die de klasfoto’s aanbiedt, een link kregen en de keuze konden maken tussen verschillende foto’s, mét en zonder mindervalide klasgenootje.

Natalie Pinnell merkte op dat haar dochter Erin niet te zien was op een van de aangeboden klasfoto’s. “Mijn dochter is geweldig en prachtig”, schrijft de verontwaardigde vrouw in een post op Facebook. “Jullie moesten je schamen om zomaar te denken dat het oké is om mensen uit te wissen. Het is nog een understatement wanneer ik zeg dat ik hier kapot van ben. Ik ben diepbedroefd. Dit is werkelijk degoutant”, luidt het.

“Jullie moesten je schamen om zomaar te denken dat het oké is om mensen uit te wissen. Het is nog een understatement wanneer ik zeg dat ik hier kapot van ben”

Natalie Pinnell

Mama van meisje dat van klasfoto werd gehaald

Onmenselijk

In Britse media hekelt de vrouw de “onmenselijke” actie, alsof haar kind “uitgegomd wordt”. “Mensen de keuze geven om mijn dochter uit te wissen, puur om esthetische redenen, is een van de wreedste zaken die ik ooit heb meegemaakt.” Ook bij de foto van een andere klas in dezelfde school werden twee varianten aangeboden: één met en één zonder meisje in een rolstoel, vertelt haar moeder Lisa Boyd. Volgens de vrouw zijn haar tweelingdochters er helemaal ondersteboven van nadat de negenjarige Lily werd weggelaten op een van de klasfoto’s.

(Lees verder onder de post)

In een mededeling benadrukt de gemeenteraad dat dit geen beslissing van de school betreft. “Maar uiteraard hebben we begrip voor het leed en de pijn die dit incident heeft veroorzaakt, het spijt ons oprecht. Wat er gebeurd is, is totaal onaanvaardbaar, en dat hebben we ook laten weten aan de betrokken firma.”

Tempest meldt dat de link naar de foto’s onmiddellijk werd verwijderd. De zaak wordt onderzocht en er is inmiddels contact opgenomen met de fotograaf en school in kwestie. “Verder geven we geen commentaar”, luidt het op de BBC.

De lagere school in kwestie, gelegen in het dorp Aboyne, zo’n 50 kilometer ten westen van Aberdeen.© Google Streetview

LEES OOK. Oude klasfoto inspireert kunstenaar voor muurschildering langs wandelroute

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer