Het oude snoephuisje bevindt zich in het park achter het gemeentehuis.© Filip Spoelders

Snoephuisje in park van Hove krijgt opknapbeurt

Hove -

Medewerkers van het lokaal bestuur Hove zijn gestart met de renovatie van het oude snoephuisje in het park. De elektriciteits- en watervoorziening van de opgeknapte barak zal worden gebruikt tijdens evenementen in het park zoals Hove Feest.

Het huisje staat al verschillende jaren te verkommeren midden in het groen van het park. “Vroeger bevond de speeltuin van de gemeente zich achter het gemeentehuis. De kinderen en ouders konden aan het snoephuisje frisdrank en ijsjes kopen. Daarna is het nog even het stempellokaal geweest waar werklozen hun controlekaart moesten laten afstempelen”, vertelt schepen van Patrimonium Gerda Lambrecht (N-VA).

De laatste jaren stond het leeg en raakte het in verval. “Het dak lekte terwijl de elektriciteit en de waterleiding niet bruikbaar waren. Het was afbreken of herstellen. We kozen voor de tweede optie zodat we tijdens evenementen als Hove Feest gebruik kunnen maken van de elektriciteit en het water in het park. Dan moeten we geen generator meer huren. Om praktische redenen zijn we dus voor het behoud van het voormalige snoephuisje gegaan.” (fisp)

Bij evenementen in het park kan de elektriciteit en het water uit het huisje worden gebruikt.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove