Foto: De nationale loterij

Man uit Pelt wint Lotto-Jackpot en is 2,5 miljoen euro rijker: "Ik ga eerst eens lekker eten" 

In Pelt heeft een man de Lotto-Jackpot gewonnen van meer dan 2,5 miljoen euro. Het is al de 2e keer dat een Peltenaar de grote Jackpot wint. "Wat opvallend is, is dat ik normaal met een 'quick pick' speel, maar deze keer de drang voelde om de nummers zelf in te vullen", zegt de kersverse miljonair die anoniem wil blijven.

Stel je voor, van de ene op de andere dag word je miljonair en heb je meer dan 2 miljoen euro extra op je bankrekening. Het is gebeurd bij een man uit Pelt die Lotto-Jackpot van de nationale loterij heeft gewonnen. Hij is nu 2.5 miljoen euro rijker.

"Ik speel sinds een vijftal jaar mee. In het verleden leverde dat al eens € 500 op, maar dit is eigenlijk gewoon niet te vatten."

De man kocht zijn lotje bij een lokale krantenwinkel. Bij diezelfde krantenwinkel vielen er al regelmatig winnaars van grote bedragen en in 2014 werd er ook al eens de grote Jackpot gewonnen. Het is dus de 2e keer voor de krantenwinkel dat ze de cheque van de Jackpot mogen overhandigen. 

"Normaal wissel ik af tussen de krantenwinkel en online, maar deze keer won ik dus in de krantenwinkel”, vertelt de man. "Deze keer voelde ik de drang om de nummers zelf in te vullen. Ze hebben geen speciale betekenis, maar het leverde me wel de winst op."

Wat doe je met zoveel geld?

Nu de man het bedrag gewonnen heeft moet hij een belangrijke keuze maken: Wat doe je met zoveel geld?

"Eigenlijk sta je er niet bij stil hoeveel dilemma’s zo’n winst met zich mee brengt. Maar dat zijn luxeproblemen, want ik ben uiteraard door het dolle heen. Er gaat enorm veel door mijn hoofd, maar ik blijf wellicht wel bij de klassieke keuzes: een woning, een stukje sparen en een beetje opzij houden voor een goed doel. En om te beginnen ga ik natuurlijk eens heel lekker eten. Ook van werk veranderen, staat wel ergens op het lijstje."

Meest gelezen