Kiki Man-Kei To is regerend Europees kampioene.© if

Belgisch badmintonkampioenschap voor mensen met beperking strijkt neer in Lokeren: “Topevenement voor G-atleten”

Lokeren -

Badmintonclub Lokeren organiseert samen met Badminton Vlaanderen op zaterdag 4 mei het Belgisch kampioenschap G-badminton voor mensen met een beperking.

Ivan Elegeert

In Lokeren vindt zaterdag het BK G-badminton plaats. Dat is het Belgisch kampioenschap voor atleten met een fysieke of verstandelijke beperking. In drie categorieën zal een 50-tal G-sporters strijden om de Belgische titels.

“Met 34 deelnemers vorig jaar en 33 deelnemers het jaar ervoor, kent G-badminton een positieve evolutie”, stelt Bert Vanhorenbeeck, co-voorzitter KBBF en voorzitter Badminton Vlaanderen, vast. “Dankzij Kiki Man-Kei To vinden steeds meer atleten de weg naar G-badminton. Kiki raakte in 2007 betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Ze liep een dwarslaesie op en is sindsdien verlamd in haar benen. Na heel wat ereplaatsen kroonde zij zich in 2023 tot Europees kampioene. Zij is er zaterdag ook bij. Dit BK is vandaag meer dan ooit het topevenement van het jaar voor al onze G-atleten in België.”

Het BK begint om 9 uur met een demonstratiewedstrijd tussen Man-Kei To tegen hoofdtrainer Arno Boonants. De kampioenschapswedstrijden beginnen om 9.30 uur en duren de hele dag. Gratis toegang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER