© Karel Hemerijckx

Afscheid van Houthalense actrice met rozen, een dans en veel tranen

Een afgeladen volle Sint-Martinuskerk in Houthalen-Helchteren heeft zaterdagmiddag afscheid genomen van actrice Désirée Viola. Dat gebeurde met pakkende getuigenissen van vrienden en familie. Maar ook al dansend, iets waar Désirée haar leven lang verzot op was.

tj

De Houthalense actrice Désirée Viola stapte vorige week vrijdag zelf uit het leven. De ambitieuze Limburgse schitterde onder meer als prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’. De roos was dan ook het symbool van de afscheidsplechtigheid. Tal van gasten, onder wie Chokri Mahassine , Olivier Deschacht en Annelien Coorevits, hadden een roos opgespeld. Voor wie geen bloem bij zich had, lag er een badge met een roos op elke stoel.

© Karel Hemerijckx

“We hebben duizenden herinneringen aan jou, en toch zijn het er nog veel te weinig”, las een van Désirées vele vriendinnen. Waarna ze ‘haar Desje’ omschreef als een immer vrolijke, behulpzame vrouw. Iemand die als kind al droomde van een acteercarrière en haar eerste danspasjes zette als een geïmproviseerde Mel B van de Spice Girls.

Volgens haar familie, die getuigden via een opgenomen audioboodschap, had Désirée al veel van haar dromen waargemaakt. Maar er waren er nog zoveel. “Waarom dan toch?”, zo benoemde haar mama de vraag die alle aanwezigen zich stelden. “Zo vaak heb ik je verhaaltjes voorgelezen voor je ging slapen”, sprak haar papa Patrick Breugelmans. “Je vocht dan telkens tegen de slaap, om toch nog even de show te kunnen stelen. Vandaag zeg ik je voor het laatst ‘slaap zacht’.”

(Lees verder onder de foto)

© Karel Hemerijckx

Als afscheidslied koos de familie voor ‘Night Air’ van Jamie Woon, waarna de priester opriep om recht te staan en te doen wat Désirée het leukst vond, namelijk dansen. Een groepje bracht een choreografie in de middenbeuk, iedereen stond recht en klapte ingetogen mee. Na afloop barste er een daverend applaus los.

© Karel Hemerijckx

De plechtigheid werd ook gefilmd en kon ook buiten de kerk gevolgd worden. Het twintigtal mensen die geen plaats meer vonden in de Sint-Martinuskerk konden zich daar ook opwarmen aan twee vuurkorven. Désiréé Viola werd 26.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer