Canada won vorig jaar© REUTERS

Belgische vrouwen nemen het in Billie Jean King Cup op tegen China in barrages

De Belgische tennisvrouwen treffen in november in de barrages van de Billie Jean King Cup China. Dat is het resultaat van de loting van dinsdag in Londen. De confrontatie zal doorgaan in China. Het team van kapitein Wim Fissette verloor eerder deze maand in zijn kwalificatieronde, zonder een hoop sterkhouders, met 4-0 van de Verenigde Staten.

Bron: BELGA

In de barrages strijden de Belgische vrouwen voor het behoud in de Wereldgroep. De duels gaan door op 15 en 16 of 16 en 17 november. Er wordt gespeeld in een best-of-five-systeem (vier enkelduels en een dubbel). De winnaar van de ontmoeting tegen China plaatst zich opnieuw voor de kwalificatieronde van de Wereldgroep van volgend jaar. De verliezer zakt af naar zijn regionale zone in Groep 1.

China in het voordeel

Het wordt de tweede confrontatie voor de Belgische vrouwen met China. De eerste dateert van 2007, toen ook in de play-offs voor de Wereldgroep. China haalde het destijds in Knokke, op gravel, met 4-1. De Belgische vrouwen staan op de huidige Billie Jean King Cup-ranking zeventiende, China is 23e.

De andere affiches in de barrages zijn Zwitserland/Servië, Kazachstan/Zuid-Korea, Frankrijk/Colombia, Slovenië/Nederland, Oekraïne/Oostenrijk, Brazilië/Argentinië en Mexico/Denemarken.

Titelverdediger Canada, verliezend finalist Italië, Tsjechië, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Polen, Roemenië, Slovakije, de Verenigde Staten en gastland Spanje zijn gekwalificeerd voor de eindfase van de Billie Jean King Cup van 2024. Die gaat van 12 tot 20 november door in het Spaanse Sevilla.

Er werd in de eindfase een nieuw format geïntroduceerd. De groepsfase werd vervangen door een knock-out-systeem. Acht landen starten in de eerste ronde (12-14 november), vier landen zijn daarin vrij en openen pas in de kwartfinales (15-17 november). De halve finales zijn op 18 en 19 november, de finale op 20 november.

De Final 8 van de Davis Cup, de mannelijke tegenhanger van de Billie Jean King Cup, gaat van 19 tot 24 november door in het Spaanse Malaga. Voordien is er in september nog een groepsfase (10-15 september). De Belgische mannen nemen het daarin op tegen Italië, Nederland en Brazilië. De duels worden gespeeld in het Italiaanse Bologna.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer