Volgens buurtbewoners was het een komen en gaan van mannen en prostitueerden vrouwen zich voor één van de ramen.
Foto: Google Streetview

Burgemeester sluit pand in Deurne waar sekswerkers zich prostitueren naast kinderdagverblijf

De Antwerpse burgemeester verbiedt de eigenaar van een pand in Deurne om dat nog te verhuren of ter beschikking te stellen. Het moet eerst veilig, geschikt en bewoonbaar zijn. Volgens buurtbewoners is of was het een bordeel. De politie stelde vast dat er geen elektriciteit is, trof overal afval aan en vond ook condooms en papieren zakdoekjes. Naast het pand zit een kinderdagverblijf.

Uit meldingen van buurtbewoners is gebleken dat een pand aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne een probleem is voor de openbare veiligheid en gezondheid. Volgens buurtbewoners was het in het verleden een verblijfplaats voor sekswerkers en voor personen die overlast veroorzaakten. Vreemde mannen zouden er komen en gaan. Vrouwen zouden zich prostitueren aan een van de rood verlichte ramen aan de voorzijde. Daarnaast waren klachten over sluikstort.

De politie stelde verschillende keren vast dat de voordeur niet op slot was. Binnen waren meerdere tussendeuren en nooddeuren beschadigd of opengebroken. Daardoor trok het ook mensen aan die overlast veroorzaken.

Condooms en papieren zakdoekjes

Daarnaast vond de politie ook papieren zakdoekjes en condooms op de eerste en de tweede verdieping. Op de hogere verdiepingen vonden ze onder meer kledij, etensresten, sigarettenpakjes, peuken, gebroken glas en gevulde vuilniszakken. Er stonden bedden zonder beddengoed. De badkamers en keukens waren wel ingericht, maar er was geen elektriciteit. 

Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het pand dan ook een gevaar voor de veiligheid en de gezondheid van de eventuele bewoners, buurtbewoners en ook de bezoekers van het kinderdagverblijf ernaast. Daarom besliste hij dat het afgesloten moet worden in afwachting van een eventuele renovatie. De eigenaar moet ervoor zorgen dat niemand er nog in kan en moet ook het afval in en rond het gebouw opruimen.

Meest gelezen