Peter Maes en Willem II hebben nog één puntje nodig om te promoveren naar de Eredivisie: “Dit mag niet meer mislopen”

Nog geen promotiefeest voor Willem II en Peter Maes. In de mogelijk beslissende thuismatch tegen concurrent Groningen kwam de Tilburgse club niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Door het puntenverlies van eerste achtervolger Roda JC (1-1 op Jong Ajax) heeft Willem II genoeg aan een één op zes uit zijn laatste twee wedstrijden om zeker te zijn van de promotie naar de Eredivisie.

Een uitverkocht Koning Willem II Stadion (14.350 toeschouwers) daverde voor de aftrap op zijn grondvesten, maar zal dus nog minstens een weekje moeten wachten voor ze hun terugkeer naar de Eredivisie kunnen vieren. Willem II had het vooral in de eerste helft moeilijk tegen een sterk Groningen, maar hield stand. Na de pauze kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, maar de gelijkmaker van Groningen volgde snel. Het slotoffensief van de bezoekers leverde niets meer op.

Door het gelijkspel van eerste achtervolger Roda JC heeft Willem II nu nog één punt nodig om zeker te zijn van rechtstreekse promotie. Volgende week vrijdag volgt een eerste kans op bezoek bij FC Dordrecht. Op de laatste speeldag speelt Willem II thuis tegen laagvlieger Telstar. “We gaan het vel van de beer nog niet verkopen voor hij geschoten is, maar we weten ook dat dit niet meer mag mislopen”, reageerde een tevreden Peter Maes achteraf.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer