“We blijven geloven in de redding”: KV Kortrijk doet wat het moet doen en boekt levensbelangrijke driepunter tegen RWDM

KVK viert na de nipte overwinning tegen RWDM.© BELGA

KV Kortrijk boekt een belangrijke zege op het veld van RWDM. Na het pijnlijke verlies van vorig weekend in eigen huis doen de West-Vlamingen deze keer wel wat er van hen verwacht werd. Mocht er verloren worden, dan degradeerde KVK, maar rood-wit leeft nog. “Het deed ook deugd om nog eens de nul te houden.”

Elian Coussement

De verwachtingen voor de wedstrijd waren duidelijk voor KV Kortrijk: er moest gewonnen worden tegen RWDM anders was de degradatie een feit. Die boodschap leek aangekomen te zijn bij de spelers. Mehssatou zette KV Kortrijk na een kwartier spelen op 0-1 voorsprong na een prachtige lange bal van Silva. “We zijn goed begonnen aan de wedstrijd’, vertelde Dion De Neve aan de rust. “We kwamen snel op voorsprong en moeten die nu proberen vasthouden.” De woorden van De Neve waren nog niet helemaal koud toen RWDM via de voet van Alberto de bordjes weer in evenwicht hing. Gelukkig voor de Veekaa keurde scheidsrechter Lardot het doelpunt af.

Mindere tweede helft

De nipte overwinning doet de Kortrijkzanen deugd. Alexandersson boekt zijn eerste zege in deze Relegation Play-offs en ontloopt zo een vroege degradatie. “Ik ben gelukkig met deze overwinning”, aldus KVK-doelman Lucas Pirard. “Daarnaast doet het ook deugd om de nul te houden, dat is niet altijd eenvoudig. Alles blijft nu mogelijk en we blijven geloven in de redding, waarom zou die niet mogelijk zijn? We hadden het wel moeilijk in de tweede helft als ik eerlijk ben. Gelukkig scoorden we dat doelpunt in de eerste helft en knokten we in het tweede deel van de wedstrijd. We stonden goed als blok, maar creëerden geen kansen meer na rust. Maar RWDM sprokkelde ook geen kansen meer bij elkaar. We hebben de wedstrijd volwassen uitgespeeld en kijken nu naar de match van volgende week, die is opnieuw van levensbelang.”

Mentale overwinning

“Het is een zeer belangrijke overwinning”, aldus Freyr Alexandersson. “Zeker op mentaal vlak is deze belangrijk. Mijn ploeg was een team en we waren mentaal sterk, dat is niet makkelijk na de nederlaag van vorig weekend. We hebben er deze week hard op getraind. RWDM heeft het ons ook niet gemakkelijk gemaakt, maar mijn spelers hebben goed verdedigd. Daarnaast zorgden onze meegereisde fans voor een enorme steun. Vorig weekend was ik teleurgesteld voor hen. Nu geven we hen de overwinning, dat is leuk. Nu komen er nog twee finales op ons af. De jongens moeten het doen en ze weten wat hun te doen staat. We moeten winnen tegen Eupen, dat is duidelijk. Het is nu all or nothing.”

Vreugde bij de meegereisde fans van KV Kortrijk.© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen