Het is ingewikkeld. AA Gent wint alweer de Europe Play-offs, maar tegen wie spelen ze in de barragematch?

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.© BELGA

AA Gent is zeker van de winst in de Europe Play-offs. De Buffalo’s nemen het straks in een barragewedstrijd (in theorie) op tegen het nummer vier uit de Champions’ Play-offs voor een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

ybw

De Buffalo’s, die Play-off 2 nu al voor het vierde jaar op een rij winnen, mogen zich opmaken voor een barrageduel om het laatste Europese ticket, tegen de nummer vier van de Champions’ Play-offs – op dit moment KRC Genk. Als de winnaar van de Croky Cup (Union of Antwerp) in de top vier eindigt, wordt de vijfde van de Champions’ Play-offs de tegenstander in de Europese barragematch – op dit moment Cercle Brugge.

Als Club Brugge straks de Conference League wint – daaraan is een Europa League-ticket verbonden – kan de verdeling van de Europese tickets wel nog in de war worden gestuurd. De voetbalbond en de Pro League staan over die situatie in overleg met de UEFA, maar knopen worden er pas doorgehakt na de terugmatch van de halve finale tegen Fiorentina. De barragewedstrijd wordt gespeeld in één match op het veld van de ploeg afkomstig uit de Champions’ Play-offs.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen