Menselijke resten gevonden in Sint-Martens-Latem: parket onderzoekt link met oude verdwijning

Themabeeld© mh

Achter een woning in Sint-Martens-Latem zijn zaterdag stoffelijke overschotten gevonden. Het gerecht vermoedt dat het gaat om een vrouw die dertig jaar geleden als vermist is opgegeven.

nb, bbd

De resten werden gevonden bij graafwerken achter een huis in de Kerkstraat in Latem. Veel details over wie of hoe de resten werden aangetroffen, zijn niet bekend. Politie en parket kwamen ter plaatse en zetten de straat enkele uren af.

De Civiele Bescherming en de cel Vermiste Personen werden eveneens ingeschakeld.

Het gaat om de woning van een vrouw, Annie De Poortere, die dertig jaar geleden als vermist werd opgegeven. Ze was toen 48 jaar. In 1999 werd ze door een rechtbank “afwezig verklaard” wat betekent dat ze als overleden wordt beschouwd _ belangrijk voor erfeniskwesties bijvoorbeeld.

Er wordt nu een autopsie uitgevoerd om de oorzaak van het overlijden vast te stellen.

DNA-onderzoek moet dan weer uitsluitsel brengen of het daadwerkelijk om de vrouw in kwestie gaat. Er wordt gekeken of het DNA van de vrouw in de databank van de politie is opgenomen, anders zal er via de familie nagegaan worden of het inderdaad om de resten van de vrouw gaat. Destijds werd geopperd dat de vrouw naar Spanje zou zijn verhuisd, maar dat kan het parket niet bevestigen.