Gérard Depardieu weer vrij na arrestatie vanwege twee nieuwe klachten voor aanranding

Gérard Depardieu is maandagnamiddag weer vrijgelaten nadat de 75-jarige Franse steracteur eerder op de dag werd ondervraagd en gearresteerd door de politie in Parijs, naar aanleiding van twee nieuwe klachten van aanranding. In oktober zal Depardieu terechtstaan voor seksueel misbruik, meldt het parket van Parijs.

jvh, mts
Bron: BFMTV

“Aan het einde van zijn voorlopige hechtenis in het 3de gerechtelijke politiearrondissement werd Gérard Depardieu gedagvaard om voor de correctionele rechtbank te verschijnen (...) voor seksuele aanrandingen die vermoedelijk in september 2021 werden gepleegd tegenover twee slachtoffers, tijdens het draaien van de film ‘Les volets verts’”, aldus het parket van Parijs.

Maandagochtend werd Gérard Depardieu gedagvaard in het kader van een politieonderzoek naar seksueel misbruik. Na een ondervraging in een politiecommissariaat werd de Fransman officieel gearresteerd en opgesloten. Maandagavond maakte Depardieus advocaat Christian Saint-Palais bekend dat “de politiehechtenis voorbij is” en zijn cliënt dus weer vrij is.

LEES OOK. Jarenlang deed hij zijn zin, maar nu is ‘halfgod’ Depardieu ook voor de Fransen te ver gegaan (+)

De Franse acteur wordt door twee vrouwen beschuldigd van aanranding. De vrouwen in kwestie beschuldigen Depardieu van misbruik, op de sets van de films Le magicien et les siamois in 2014 en Volets verts in 2021.

Beschuldigingen

De eerste vrouw was 24 jaar oud ten tijde van de gebeurtenissen. Bij Le Courrier de l’Ouest heeft ze het over “obscene opmerkingen” tijdens ontmoetingen in haar Parijse herenhuis, meermaals gevolgd door aanrandingen en voorstellen tijdens het filmen.

LEES OOK. “Toen ik zijn hand uit mijn slip duwde, werd hij agressief”: Gérard Depardieu onder vuur na beschuldigingen van seksueel misbruik (+)

De tweede vrouw (53) vertelde bij Mediapart dat de acteur een aantal obscene opmerkingen maakte tijdens opnames in Parijs, en haar later “brutaal vastgreep” en “haar middel en buik kneedde, tot aan haar borsten”. Vervolgens zou hij gezegd hebben dat hij “zijn grote parasol in haar poesje zou steken” (“Je vais te planter mon gros parasol dans ta chatte.”)

Depardieu ontkent

Depardieu wordt al jarenlang achtervolgd door tientallen beschuldigingen en klachten van grensoverschrijdend gedrag, gaande van grove opmerkingen tot aanranding en verkrachting. De acteur heeft alle beschuldigingen steeds ontkend, en doet dat naar verluidt ook over deze betichtingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen