Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Dit was het straffe klassieke voorjaar van Wout van Aert: renner scheurde volgens Strava na meer dan 2.000 kilometer aan gemiddelde van 41 km/u over de wegen

WielrennenIn zijn allereerste voorjaar op de weg klokte Wout van Aert na Parijs-Roubaix af op 2.006,64 wedstrijdkilometers. Meer had de drievoudige wereldkampioen op de weg niet nodig om alle wielerkenners en liefhebbers meer dan te overtuigen. Al die negen ritten plaatste onze 23-jarige landgenoot op de befaamde wielerapp Strava en haalde uiteindelijk een gemiddelde van 40,79 km/u. Dat vraagt om een overzicht.

13 reacties

  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Tiesj is op 11 maart 24 jaar geworden en was er al voor de vierde keer bij in de voorjaar klassiekers. Wout wordt 24 in september en was er voor de eerste keer bij in het voorjaar. Door de combinatie met het veldrijden krijgt hij wat meer aandacht,omdat zijn voorbereiding op de weg ongewoon was. Zowel Tiesj als Wout lijken het in zich te hebben om mooie resultaten te behalen de komende jaren, de Belgische wielrennerij kan er alleen maar wel bij varen.
  • Pé Wortel

    6 jaar geleden
    Knap natuurlijk, alleen spijtig dat door de hype rond Wout, de zoveel maal straffere prestatie van Tiesj Benoot te weinig aandacht kreeg en die is even jong.
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Ik geniet met de dag meer en meer van sommige reacties, of ze kant nog wal raken laat ik in het midden. Wat Wout betreft, ik ben fan van hem, en dan zie je de positieve zijde van het verhaal.
  • Luc Mertens

    6 jaar geleden
    aan Marc Didden koop zelf een fiets dan zul je weten wat die renners presteren en laat dan een controle uitvoeren in andere sporten
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Kan dat wél zo'n snelheden urenlang?