Spectaculair ongeval met twee vrachtwagens en twee auto’s. Jonge student ontsnapt nipt aan de dood

© emt

Een spectaculair ongeval met twee vrachtwagens en evenveel auto’s heeft voor een ware ravage gezorgd op de expresweg E34/N49 richting Antwerpen. Tim Cornelis, een jonge student die tussen één van de trucks en een andere wagen terechtkwam, kan amper geloven dat hij het kan navertellen.

Emiel Tack

Het ongeval vond maandag rond 14 uur plaats op de expresweg ter hoogte van het kruispunt met de Vaarstraat in Kaprijke. Toen een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat voor het rode licht stopte, reed een Roemeense trucker erop in. In een poging om een ongeval te vermijden, week de Roemeen nog even van zijn rijstrook af en raakte zo ook een personenwagen. Die schoof vooruit en botste zelf tegen een tweede voertuig.

Een wonder

“Het was een enorme klap”, zegt Tim Cornelis uit Assenede, die door de Roemeense trucker werd aangereden. “Ik wist eerst niet wat er aan de hand was. Gelukkig stond ik naast de Nederlandse vrachtwagen, want anders had ik dit niet kunnen navertellen. Ik ben echt aan de dood ontsnapt.”

De wagen van de student raakte zwaar beschadigd. “Een groot probleem, want ik heb hem elke dag nodig om naar school te gaan”, zegt hij.

De jongeman botste tegen een koppel uit Zelzate. “Wij zijn er met de schrik afgekomen”, zegt de vrouw die in de wagen zat. “We kwamen net van het ziekenhuis waar ik enkele onderzoeken onderging. De uitslagen waren gelukkig goed. Nu komen we dit tegen...”

De bijrijder en tevens vriendin van de Roemeense trucker moest met lichte verwondingen worden overgebracht naar het AZ Alma in Eeklo.

“De materiële schade is erg groot. Het is een wonder dat er hier geen doden of zwaargewonden zijn gevallen”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens van de hulpverleningspost Kaprijke. “Dit is het zoveelste ongeval in een heel lange rij op deze gevaarlijke weg.”

Telkens bang aan verkeerslichten

Arjan Weima, de Nederlandse vrachtwagenchauffeur, toonde zich al bij al gelukkig over de afloop. “Ik was met rollen papier op weg naar Baarle Nassau” vertelt de man. “Ik rij al 35 jaar over deze weg. Telkens als ik aan de verkeerslichten kom, hoop ik dat mij niks zal overkomen. Vandaag liep het dus toch een keer mis. Gelukkig vielen er geen zware slachtoffers.”

De expresweg werd naar aanleiding van het ongeval uren afgesloten ter hoogte van Den Teut in Eeklo, met een gigantische file als gevolg. “Alle verkeer werd afgeleid via de N9 om daarna via de Boelare, de Vrombautstraat en de Vaarstraat opnieuw op de expresweg te raken”, zegt hoofdinspecteur Patrick Boelens van de politiezone Meetjesland Centrum. “Iedereen legde een negatieve ademtest af.”

Beelden van de klap op www.nieuwsblad.be/kaprijke en /eeklo