© Raymond Lemmens

Marloo’s in Hasselt: De betere snelle hap

Op 20 januari werd in het vorige pand van restaurant Taratata lunchbar Marloo's geopend. Je kan er terecht voor de betere snelle hap. Op de kaart staan heel wat biologische gerechten.

Met Rudi Smeets

Marloo's is een samentrekking van de familienaam van Christophe Van Loo en zijn vriendin Vanja Marchetta. Ze runnen de zaak met een tweede koppel: Christopher Kumpen (broer van racepiloot Anthony) en zijn vrouw Liesbeth Hendrikx. In de keuken staat de Nederlandse chef Charlotte De Moor, die ervaring opdeed in het restaurant van haar ouders in Maastricht. Ze werkte ook in De Kwizien en L'Entrée in Hasselt.

"Door te reizen zagen we heel wat eethuisjes die je bij ons niet vindt", zegt Christophe Van Loo. "Zo groeide het idee om zelf iets te beginnen: andere stijl, andere muziek én andere kaart. Onze Fish & Chips, bijvoorbeeld, is een gerecht dat we ontdekten in Denemarken. We brengen ook klassiekers, als het even kan in een hip jasje. Het mag allemaal wel gezond zijn, maar ook niet te healthy en veggie."

Waarom moet je hier gaan eten?

1. Voor de Fish & Chips: kabeljauw in een krokante korst, puree van erwten, een slaatje, verse frieten en huisbereide tartaar, opgediend op een kopie van een krantenpagina.

2. Voor het interieur: een mix van industriële elementen, vintage meubelen, eigentijdse verlichting en kleurrijke poefen. Kortom, geen doordeweekse lunchbar.

3. Voor de kaart, anders dan anders. Een snelle greep: falafelburger met feta, tzatziki en gegrilde groenten, courgettebeignets, Amerikaanse pannenkoeken en een verrassend zalmgerecht.

Praktisch

Adres: Minderbroedersstraat 5, Hasselt, 011/18.99.10

Openingsuren: ma-do tot 18 u, vr-za tot 20 u

Website: marloos.be

Prijs: €1,50-18

INFO

Heb jij een suggestie voor ons? Mail naar uitetenendrinken@hetbelangvanlimburg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer